Dance Theater

school of dance, Μαρία Ποθητού

“Υπάρχουν λίγοι σύντομοι δρόμοι για την ευτυχία…
… ο χορός είναι ένας από αυτούς”

Μία από τις μεγαλύτερες ευτυχίες είναι να κάνεις το πάθος σου επάγγελμα και το επάγγελμα σου πάθος.  Έχοντας πάντα στην καρδιά μας την αγάπη για το χορό, δημιουργήσαμε έναν καλαίσθητο και συνάμα μοναδικό χώρο, μέσα στον οποίο η αρμονία της κίνησης, και ο ρυθμός μπορούν και εναλλάσσονται όμορφα.

Με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και με την μεγάλη πείρα που αποκτήσαμε εδώ και χρόνια κοντά στους μαθητές μας, είμαστε πια έτοιμοι να μεταφέρουμε το πάθος μας, σε όλους όσους επιθυμούν όχι μόνο να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση μέσω της άσκησης, αλλά και αρμονία και ισορροπία μέσα από τον χορό.

 

Στη σχολή λειτουργούν τμήματα παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων όλων των επιπέδων καθώς και τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.
 

Διδάσκονται:


Μπαλέτο  - Ρεπερτόριο Μπαλέτου - Σύγχρονο (τεχνικές Release, Graham, Limon) - Progressing Ballet Technique (P.B.T.) - Barre a terre/ stretching - Jazz - Yoga - Hip hop - Ακροβατικά εδάφους

 

 

Ποθητού Μαρία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε χορό στην ερασιτεχνική σχολή χορού της Μαρίας Μιχαλάκη και σε ηλικία 14 ετών εγγράφεται στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, όπου και συνέχισε τις σπουδές της στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής, αποφοιτώντας το 2004. Το 2004, με υποτροφία από το Μπαλέτο της Βοστόνης παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, χορεύοντας στις παραστάσεις της ομάδας νέων.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζει τις σπουδές της γύρω από την τέχνη με τη φοίτησή της στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, αποφοιτώντας το 2009. Από το 2005 εργάζεται ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού σε ιδιωτικές και δημοτικές σχολές χορού καθώς και σε ιδιωτικά σχολεία. Ταυτόχρονα, έχει χορέψει σε οργανισμούς στην Ελλάδα, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Καθ όλη τη διάρκεια της πορείας της έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της, παρακολουθώντας σεμινάρια και μαθήματα σπουδαίων δασκάλων χορού, αλλά και μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης σε Yoga, Κids Υoga και Pilates, παίρνοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Τάσος Καραχάλιος
Ο Τάσος Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με άριστα από την Κ.Σ.Ο.Τ. και από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Α. Ωνάση συμμετείχε στο πρόγραμμα danceweb του φεστιβάλ Impulstanz το 2005. Έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέτρο Οκτάνα), Αγγελική Στελλάτου, Jan Fabre, Δημήτρη Παπαιωάννου, Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasistellar), Αντώνη Φωνιαδάκη, Ayelen Parolines, Γιώργο Σαχίνη, Σταύρο Τσακίρη, Μαρία Γοργία, Ιωάννα Πορτόλου (Griffon), Πέρσα Σταματοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη κ.α. Επίσης έχει παρουσιάσει 3 δικές του δουλειές("Serenity square"με τη Γεωργία Βαρδαρού, "Hound dogs" με τον Γιάννη Νικολαίδη και "Snail solo" με τη μουσικό Μυρτώ Δούμα). Πρόσφατα συνδημιούργησαν με την Μαρκέλλα Μανωλιάδη το σόλο "you can not have me" και με την Ιωάννα Τουμπακάρη το τρίο «ονειρεύτηκα τρεις που ονειρεύονταν τους άλλους δυο ο καθένας». Από το 2008 διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε χορευτές και ηθοποιούς.


Κατερίνα Πυρινή
Η Κατερίνα Πυρινή έχει αποφοιτήσει από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τον David Zabrano, Νανά Βάχλα, Richard Alston,  Δάφνι Κόκκινο, Lucinda Childs κ.α. για το σύγχρονο χορό, την χορογραφία, τον αυτοσχεδιασμό, το μπαλέτο για σύγχρονους χορευτές και έχει διδαχθεί βασικές αρχές Συγχρονισμένης Κολύμβησης. Έχει χορέψει με την  Hellenic Dance Company, Yelp Dance Co, Lemurius, Contemporary Synchro Art και Αμετακίνητ(Ρ)ο σε Ελλάδα και Βρυξέλλες. Έχει λάβει μέρος σε θεατρικά έργα όπως "Η Ληστεία", "Δαίδαλος και Ίκαρος " κ.α. και έχει χορογραφήσει τη τραγωδία "Οιδίπους Τύραννος".  Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού τμήματος Εγκληματολογίας.

Ειρήνη Ζάττα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 10 ετών εγγράφεται στο φυτώριο της ΚΣΟΤ όπου και συνέχισε τις σπουδές της στο επαγγελματικό τμήμα απ'όπου αποφοίτησε το 2013 με Άριστα. Συμμετείχε σε ποικίλα σεμινάρια- επιμορφώσεις σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας όπως επίσης και σε Διεθνή Φεστιβάλ Χορού (ImpulsTanz festival στη Βιέννη, Αυστρίας(2012), Deltebre Dansa στο Deltebre, Ισπανίας (2013), No Ballet festival στο Ludwigshafen της Γερμανίας (2013). Στα πλαίσια των Open Studio της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης έχει χορέψει σε χορογραφίες των Κωνσταντίνου Ρήγου, Tono Lachky, Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου, Πέννυς Διαμαντοπούλου, Όλια Τορναρίτου. Τον Μάρτιο του   2014  συμμετείχε με την επίσημη ομάδα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ("Hellenic Dance Company" ) στο Gala που πραγματοποιήθηκε από τη «Martha Graham Dance Company»  στο New York City Center της Νέας Υόρκης, στο ρεπερτόριο "Panorama" της Martha Graham. Τον Ιούλιο του   2014  συμμετείχε, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, στην παράσταση «Celebrating the Greek Connection»  στο Ηρώδειο, με συμμετοχή της «Martha Graham Dance Company»,  στο ρεπερτόριο "Panorama" της Martha Graham.

Κωνσταντίνα Μπάρκουλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο χορό από την ηλικία των 7 ετών,όταν έγινε δεκτή στο προεπαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Το 2015 αποφοίτησε με Άριστα από το επαγγελματικό τμήμα της ίδιας σχολής. Είναι επίσης φοιτήτρια του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Έχει συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ χορού Deltebre Dansa Festival 2015,όπου παρακολούθησε σεμινάρια με τους Jos Baker, Rakesh Sukesh, Erich Jimenez, Samuel Lefeuvre, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, David Zambrano, Λίντα Καπετανέα & Jozef Frucek, Martin Kilvady, Milan Herich, Peter Jasko. Έχει επίσης λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους Αθανασία Κανελλοπούλου, Paul Blackman, Γεώργιος Κοτσιφάκης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Νανά Βάχλα, Χριστίνα Γουζέλη, Damien Jalet, Yen Ching Lin.
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την Hellenic Dance Company, Yelp Dance Company, Στέλλα Σπύρου, Χάρη Κούσιο, Στάθη Δογάνη και Αναστασία Βαλσαμάκη.Τον Μάρτιο του 2014 χόρεψε στο New York City Centre, ως μέλος της Hellenic Dance Company, μαζί με το Martha Graham 2 Company.
Από το 2015 διδάσκει σε σχολές και στούντιο.


Μαρία Μουστάκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε χορό στην ερασιτεχνική σχολή χορού Ειρήνης Καρροπούλου. Έχει αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Αλέξανδρου Χατζιάρα. Παρακολουθεί μαθήματα για την εξειδίκευση στο Modern Theatre-Jazz χορό (δίπλωμα I.S.T.D) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την modern-jazz, τον κλασσικό χορό, καθώς και το σύγχρονο χορό, partnering και αυτοσχεδιασμό με τους Αυγούστα Πισσαρίδη, Ελίνα Τσίμπρου, Ράνια Παπαϊωάννου, Αλέξανδρο Σταυρόπουλο (ως μέλος της Norforsale), Amelia Wanderling, Dominique Duszynski (P.A.R.T.S) κ.α. Το 2016 παρακολουθεί σεμιναριακά μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στην “Hungarian Dance Academy” (Βουδαπέστη). Συμμετέχει ως απόφοιτη στην παράσταση “Giselle” της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Αλέξανδρου Χατζιάρα, καθώς και στο Φεστιβάλ “Break the Chain”  με θέμα “Ανθρώπινα Δικαιώματα”. Επίσης συμμετείχε με επιτυχία στους διαγωνισμούς International Dance Competition και Dance Arts Competition Hellas με σύγχρονο χορό και πιο πρόσφατα στο 2ο Compartments Dance Project ( Τα 12 κουπέ) με την ομάδα “MOMENTum”.


Ραφαήλ Μπουμπουχερόπουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με ρίζες από την Αφρική και την Τουρκία. Στην ηλικία των 8 άρχισε να ασχολείται με το Καράτε, στη συνέχεια συνέχισε με Στίβο. Το 2010 ήταν η πρώτη του επαφή με το χορό. Το 2011 γίνεται δεκτός στο τμήμα προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης (Φυτώριο) στην Κρατική Σχόλη Ορχηστικής Τέχνης και το 2014 περνάει στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής. Αποφοίτησε το 2017. Dance performances: “Priority” Αντώνη Φωνιαδάκη Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2015 “Decipherment” Νίκος Καλογεράκης BlackBox ΚΣΟΤ “Thesis” 2016 “Temptations Of The Moon” Martha Graham original repertory Καθηγήτρια Ρεπερτορίου Πένυ Διαμαντοπούλου BlackBox ΚΣΟΤ “Thesis” 2016 “Tomorrow” Από την Hellenic Dance Company “Facades” Αντώνη Φωνιαδάκη 2016 “Diversion Of Angels” Martha Graham original repertory Καθηγήτρια Ρεπερτορίου Πένυ Διαμαντοπούλου Black Box “De profundis” 2017 “Letter to a Man, based on Nijinsky’s diaries” ROBERT WILSON – MIKHAIL BARYSHNIKOV Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2017 Workshops Workshop με τον Mikael Christiansen στο hand balancing 2015 Workshop (Jasmin Vardimon repertoire) με την Μαριλένα Δάρα 2016 Workshop με τον Diego de la Rosa (Exploring Possibilities) στο Dance Days Chania 2016P9230861
P9230863
P9230872
P9230880
P9230883

School of Dance - Μαρία Ποθητού

Ηρώνδα 8, Αγ. Σπυρίδωνας

Παγκράτι – Καλλιμάρμαρο Στάδιο, 11635 Αθήνα

Τηλέφωνο : 2107211138, 6948831504
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.schoolofdance.gr/

Share this post

Last modified on
More in this category: « Dance@ Εν Ροή »
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources