Dance Theater

Seresta Dance Company

Το 1989, στη συναυλία του Paquito D’ Rivera στο Ηρώδειο, η Χριστίνα Μπέσκου τον συνάντησε και του είπε με περίσσιο θάρρος, «έχω χορογραφήσει ένα από τα κομμάτια που παίζετε, το «Seresta». Λέγοντας αυτό, του προκάλεσε την προσοχή και το ενδιαφέρον. Της απάντησε ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα το καλοκαίρι, για μία συναυλία στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Αυτό ήταν όλο που ήθελε η Χριστίνα. Του πρότεινε λοιπόν να κάνουν ένα happening οι χορευτές της και το group του μαζί, όταν θα έπαιζαν το «Seresta» στη συναυλία. Έτσι και έγινε: αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες πρόβαλλαν οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι της συναυλίας, η Χριστίνα Μπέσκου και οι χορευτές της παρουσίασαν το «Seresta» με τη συνοδεία του Paquito D’ Rivera και της ορχήστρας του. Από τότε, η Seresta Dance Company, όπως ονόμασε την ομάδα της η Χριστίνα, έδωσε μια σειρά ποιοτικών παραστάσεων, που έγινε το σήμα κατατεθέν της ομάδας μέχρι και σήμερα.

Η Ομάδα έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις στο Λουξεμβούργο, το Άμστερνταμ, τη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, το Saltzburg, καθώς και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Ζάκυνθο, την Ύδρα, και αλλού.Από το 1989, έτος ίδρυσης της Seresta, η σύνθεση της ομάδας δεν παρέμεινε στατική και αμετάβλητη. Σε μία προσπάθεια διαρκούς αναζήτησης και ανανέωσης των εκφραστικών της μέσων, στο δυναμικό της ομάδας εντάχθηκαν αξιόλογοι χορογράφοι, ηθοποιοί, ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι.

 
01
02
03
04
05
--
Η δημιουργός της ομάδας, Χριστίνα Μπέσκου, από την ίδρυση της Seresta πειραματίζεται με ποικίλα και διαφορετικής προέλευσης είδη μουσικής, ως αφορμή για την χορογραφική της δημιουργία, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει η φόρμα. Η πλαστικότητα του ανθρώπινου σώματος εναρμονίζεται με το ρυθμό και τη μουσική, και άλλοτε με τους στίχους των μουσικών κομματιών, για να εκφραστούν το συναίσθημα, τα πάθη, οι αγωνίες και οι καθημερινές ανθρώπινες ανησυχίες, όπως βιώνονται από την χορογράφο. Ο χορευτικός κώδικας του μοντέρνου συνδυάζεται με τον κλασικό χορό, το tango, τη τζαζ και το μιούζικαλ σε μία δυναμική έκφραση της προσωπικότητας και της ψυχής της ομάδας. Ο θεατρικός κώδικας, και κυρίως οι σιωπές, χρησιμοποιούνται για να συμβάλουν στη δυναμική και στην ένταση της χορογραφίας, ενώ ο λεκτικός κώδικας μεταγράφεται σε ορχηστικό λόγο.
Η φιλοσοφία της ομάδας συνοψίζεται στην έννοια της ανανέωσης και της ακατάπαυστης αναζήτησης, της συνύφανσης και της συναίρεσης ετερογενών στοιχείων, μουσικής και χορού.

Παραπάνω οι δύο πιο πρόσφατες χορογραφίες της Χριστίνας Μπέσκου

Παραγωγές

1989 «Οι Χορευτές»με την ορχήστρα του Paquito D' Rivera στο Λυκαβητό, 1990 «Seresta», 1991 «People», 1992 «Cora Se Durmio», «Ιεροτελεστία», 1993-94, «Μάνα», 1995-96, «Joy Of Life» και «Astor Αγάπη μου», 1999 «Bar Sur», 2000, «Café Concert», 2001 «Café Concert 2», 2003 «10 Δρόμοι για τ’ Αστέρια», 2004 «Σπουδή στο Rigoletto», 2005-06 «Pandora’s Books», 2007-08 «Lifestyle», 2009 «Visions Take 1»

Seresta Dance Studio  Πατήστε εδώ
Πειραιώς & Λαμίας 6, δίπλα από το Athens Heart
Υπεύθυνη: Χριστίνα Μπέσκου,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,
http://blog.seresta-dance.gr/

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
  • Gustavo Oliveira

    Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού

  • Tres Marias Movement Cult

    Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών

  • Νέος Κύκλος στο Proastio Art

  • Νέος Κύκλος στο Proastio Art

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 418
Εγγεγραμένα μέλη: 4522
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources