Dance Theater

Studio Corporal

STUDIO CORPORAL
Ένας καινούργιος πολυχώρος στο Κέντρο της Αθήνας στη συνοικία των Εξαρχίων!
Το Studio Corporal άνοιξε και περιλαμβάνει ένα γεμάτο πρόγραμμα στις 3 αίθουσές του, με μαθήματα Σύγχρονου Flamenco, Σύγχρονου Χορού, Yoga, Pilates, Ακροβατικά, Αυτοάμυνα Krav Maga κ.α.

Δείτε παρακάτω το ανανεωμένο πρόγραμμα όλων των μαθημάτων του χώρου.
Όλες οι αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινώνονται στη σελίδα του Studio Corporal στο Dancetheater.gr αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook | Studio Corporal@fb | Christina Karpouzou@fb
Το Studio Corporal είναι ένας πολυχώρος που προσανατολίζεται στην σωματική έκφραση και άσκηση. Ένα σημείο που πραγματοποιούνται μαθήματα χορού, yoga, pilates, σωματικές τέχνες και μαθήματα αυτοάμυνας, συστήματος KRAV MAGA. Τα μέλη - ιδρυτές του Χριστίνα Καρπούζου και Εμμάνουελ Μανιός, αν και προέρχονται απο διαφορετικά πεδία, δημιουργούν ένα κατάλληλο περιβάλλον με γνώμονα την σύμπραξη του χορού, της κίνησης και της αυτοάμυνας (Krav Maga).


Το Studio Corporal αποτελείται από τρείς χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για την στέγαση των δασκάλων, των καλλιτεχνών καθώς και την διεξαγωγή σεμιναρίων, προβών και παρουσιάσεων. Σκοπός του πολυχώρου είναι η ανάδειξη της τέχνης του κάθε δασκάλου/λας στο αντικείμενό του/της, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης της έκφρασης και δημιουργίας του κάθε μαθητή και μαθήτριας.

> Δείτε παρακάτω
συνοπτικές περιγραφές μαθημάτων του studio, καθώς και τους πίνακες με το πλήρες πρόγραμμα.


Ενδυνάμωση & Intense Training | Σύγχρονος Χορός - Χριστίνα Καρπούζου
Το σώμα μας ως εργαλείο όσο μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς τόσο καταλαβαίνεις την λειτουργία του και τους άπειρους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκφραστεί.
Στο μάθημα αυτό αρχικά θα δώσουμε έμφαση στην μυϊκή ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση του σώματος μέσα απο κινησιολογικές ασκήσεις – διαδρομές που μπορούμε να ανακαλύψουμε, οι οποίες στη πορεία του χρόνου θα γίνονται όλο και πιο σύνθετες φέρνοντάς μας σε επαφή και σε σχέση με το πάτωμα -floor work technique. Η επαφή αυτή  θα μας δυναμώσει και θα μας ξεκλιδώσει διαφορετικούς κινητικούς μηχασμούς που υπάρχουν στο σώμα μας.
Στη συνέχεια θα μελετήσουμε την τεχνική, την ροή και την δράση-αντίδραση που προκύπτει στην κινησιολογία μας με βάση τον σύγχρονο χορό, ούτως ώστε να φθάσουμε στο σημείο της βαθειάς κατανόησης και απόδωσης ενός χορογραφημένου συνδυασμού. Στο τελικό στάδιο έχοντας κατανοήσει τις κινησιολογικές ασκήσεις και το υλικό που έχει δωθεί, επιχειρούμε την απόδωσή του στο εκατό της εκατό της έντασης και της ταχύτητάς που μπορούμε να δουλέψουμε, ούτως ώστε η μελέτη μας πάνω στηκίνηση να βασίζεται περισσότερο στη σωματική μας αντίληψη κι οχι στην νοητική.


Christina Karpouzou@fb
Σύγχρονος Χορός & Αυτοσχεδιασμός - Αγγελική Δαλαγγέλη
Το μάθημα περιέχει μικρές χορογραφημένες ασκήσεις για ζέσταμα και ενδυνάμωση στο πάτωμα, στο μεσαίο και στο όρθιο επίπεδο. Στόχος των ασκήσεων είναι η σύνδεση των άκρων με το κέντρο του σώματος, η απομόνωση και ο συντονισμός τους και η μελέτη της φυσικής τους κίνησης σύμφωνα με την μηχανική του σώματος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαχείριση του βάρους μας και στη ροή της κίνησης. Παράλληλα δίνονται ασκήσεις με αυτοσχεδιαστικές οδηγίες για την ανάπτυξη της προσωπικής κίνησης. Σταδιακά, το σώμα συντονίζεται και δοκιμάζεται να αντιδράσει σε πολλαπλά ερεθίσματα, διαφορετικές ποιότητες, χωρίς να τραυματίζεται, ψάχνει τα όριά του.
Angeliki Dalageli@fb
Σύγχρονος χορός | all levels - Μυρτώ Δελιμηχάλη
Μέσα από μια διαδικασία μοιράσματος θα προσεγγίσουμε το σώμα και τις δυνατότητές του, πότε μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και πότε μέσα από οργανωμένες κινήσεις και φράσεις. Η ενδυνάμωση θα αποτελέσει άξονα αυτής της αναζήτησης που ως σκοπό έχει την εμπιστοσύνη στο σώμα και την κίνηση.
Σύγχρονος χορός | Προχωρημένο | intermediate - Μαργαρίτα Τρίκκα
Αυτό είναι ένα μαθήμα σύγρονου χορού για ενήλικες που έχουν λίγο ή πολύ εμπειρία χορού. Που έχουν λίγο ή πολύ περιέργεια για το πώς ένα σώμα έχει 1000 τρόπους να κινείται από την ξαπλωτή θέση στην όρθια και ταυτόχρονα να μετακινείται στο χώρο. Για το πώς μπορεί η ροή της κίνησης να δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο, μεταξύ αρχής και τέλους, μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας. Που αναζητούν τη σχέση της κίνησης με τη μουσική. Και που αναρωτιούνται για το πώς μπορούν να συνυπάρχουν κινούμενα σώματα, ταυτόχρονα στο χώρο, σε αρμονία κι όχι σε σύγκρουση, αυτόνομα αλλά με την αίσθηση της ομαδικότητας να
υπερισχύει της μοναξιάς μας. Με ομαδικές ασκήσεις, χορογραφημένους συνδυασμούς, ατομικούς πειραματισμούς και αυτοσχεδιαζόμενα μοτίβα αφήνουμε πίσω μας τις χορευτικές "ασκήσεις" και προσεγγίζουμε τη χορευτική ερμηνεία.

Pilates - Πέτρη Γιάκου
Η μέθοδος Pilates συνεισφέρει καταλυτικά στην αποκατάσταση, την ενδυνάμωση και την αποθεραπεία. Οι ασκούμενοι έχουν την δυνατότητα να σταθεροποιήσουν την ροή της κίνησής τους, να βελτιώσουν την ευλυγισία τους, να αντιμετωπίσουν σωματικούς πόνους και μυϊκούς σπασμούς και να εκπαιδευτούν στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών. Ο συνδυασμός των τεχνικών αναπνοής, με την αλληλουχία σύσπασης και διάτασης των μυών, βοηθάει στην αποσυμπίεση των μυϊκών εντάσεων, στη σωματική και πνευματική χαλάρωση και ευεξία. Το μάθημα προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σώματος και γίνεται σε mini group. Xρησιμοποιούμε μικρά όργανα όπως ring, μικρές λάστιχα και κάποια άλλα πιο εξειδικευμένα.
Πέτρη Γιάκου@fb
Pilates - Δάφνη Γραμμένου
Ο εναέριος χορός ενσωματώνοντας τα πανία που κρέμονται από το ταβάνι δίνει στο σώμα μας την δυνατότηατα να κινηθεί ελεύθερα στις τρεις διαστάσεις του χόρου και εμπλουτίζει τις χορογραφίες με κινήσεις στο οριζόντιο αλλά και στο κατακόρυφο άξονα.
Οι προετοιμασία του σώματος πρίν ανεβούμε στα πανία περιλαμβάνει ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ευλυγισίας χρησιμοποιώντας τεχνικές από την γιόγκα την ενόργανη γυμναστική αλλά και το Traditional Thai Yoga Massage.
Οι κίνηση στο εναέριο πανί, μπορεί να λειτουργήσει σαν δρόμος για να ξαναθυμηθούμε το παιδικό μας σώμα, το σώμα που σκαρφάλωνε, αναποδογύριζε που κινιόταν απρόσμενα. Μπορεί ακόμα να λειτουργήσει σαν δρόμος για να ανακαλύψουμε, μια κίνηση αρμονίκη, μέσα από την ευθυγράμμιση των στάσεών μας, την ενδυνάμωση και τον ήρεμο έλεγχο τού σώματος. Την αίσθηση τού ύψους, την ταχύτητα των ξετυλιγμάτων, την ομορφιά της εικόνας του σώματος στον αέρα.
Hatha Yoga - Νίκη Καπετανάκη
Χρησιμοποιώντας σαν βάση τη στάση, την ευθυγράμμιση και τη δράση του σώματος, θα μάθουμε να κατευθύνουμε το σώμα μας με επίγνωση, ενθαρρυνόμενοι να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές του. Παράλληλα, μαθαίνοντας στην πράξη τη φυσική σύνδεση αναπνοής με την κίνηση, θα καταφέρουμε να περιορίζουμε τις εντάσεις και διακυμάνσεις σε σώμα, ψυχή και νου. Μπαίνουμε σταδιακά σε μία διαδικασία να αφουγκραζόμαστε το σώμα, τις αισθήσεις, σκέψεις και  συναισθήματα, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο έδαφος ώστε να επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές σε εμάς. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε αυτές τις αλλαγές στοχεύοντας τελικά να ισορροπήσουμε σε ένα περιβάλλον όπου επίσης όλα αλλάζουν, ενώ παρακινούμαστε να ξεδιπλώσουμε το πλήρες δυναμικό μας.


Μπαλέτο - Πωλίνα Χρυσάφη
Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου.
Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να το καταλάβουμε, να το ευθυγραμμίσουμε, να το τεντώσουμε, να το στροβιλίσουμε και να το προετοιμάσουμε για μεγαλύτερης πολυπλοκότητας ασκήσεις. Μέσα από το σταδιακό χτίσιμο της τεχνικής θα βελτιώσουμε την ευστάθεια και την ισορροπία, την δύναμη και την ελαστικότητα. Θα ανακαλύψουμε ένα κοινό λεξιλόγιο έκφρασης μέσα από λιτές γραμμές και κλασσικές φόρμες. Και φυσικά θα επιμείνουμε στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε σώματος, στη σωστή στάση και λειτουργία, επιμηκύνοντας τα προσωπικά όρια και αμφισβητώντας τις συνήθειες μας.
Το μάθημα απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον κλασσικό χορό.
Hatha | Vinyasa Yoga - Ίριδα Μαθέ
Η Vinyasa Yoga είναι είδος που προέρχεται από την  παραδοσιακή μορφή της Hatha. Στην πρακτική αυτή, κυρίαρχο ρόλο παίζει η αναπνοή, συνδέοντας τη μία στάση με την άλλη και οδηγώντας την κίνηση. Διατηρώντας συνεχή ροή, γίνεται ένα είδος κινητικού διαλογισμού.
Ο ρυθμός μπορεί να ποικίλει από γρήγορο, ζωηρό και δυναμικό, μέχρι πιο αργό και ήπιο. Ο ασκούμενος καλλιεργεί ενδυνάμωση, ευλυγισία, αντοχή, ισορροπία, καθώς και μια  κατάσταση αβίαστης ρευστότητας, ελαφρότητας και νοητικής διαύγειας.

Πρόγραμμα Μαθημάτων
View the embedded image gallery online at:
https://dancetheater.gr/studio-corporal#sigProGalleria120a010fc5


Μαθήματα Αυτοάμυνας - Krav Maga
Εκπαιδευτής - Εμμάνουελ Μανιός (τηλ:6942052764)
 

   STUDIO CORPORAL
Νοταρά 49, Εξάρχεια, τ.κ 10683, Αθήνα
Πληροφορίες: Tηλ: 694 2632838
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Christina Karpouzou@Facebook
Studio Corporal@facebook

Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources