Dance Theater

Twende Dance Project Featured

Το Twende Dance Project είναι ένα σύγχρονο κέντρο χορού, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Κατσαρού και τον Sammy Gian. Ένας χώρος φιλικός και γεμάτος ενέργεια, όπου το κλασικό μπαλέτο και οι δυτικές τεχνικές του σύγχρονου χορού συναντώνται με τους Αφρικανικούς χορούς, δυναμικές και παραδόσεις. Παρέχουμε ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όπου μπορούν να ακολουθήσουν το πάθος τους για χορό, να εκφραστούν μέσω της τέχνης, να έρθουν σε επαφή με νέους ανθρώπους και ιδέες, να διευρύνουν τις ικανότητές τους.

Η φιλοσοφία μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να έρθει σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, να αποκτήσει δεξιότητες και τελικά να δημιουργήσουμε μαζί μία νέα, καλλιτεχνική, διαπολιτισμική μορφή έκφρασης. Πιστεύουμε ότι η ευεξία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω του χορού έχει σωματικά, ψυχικά και πνευματικά οφέλη. Είτε για ψυχαγωγία και καλή φυσική κατάσταση είτε για λεπτομέρεια και τεχνική, παρέχουμε ένα full-time πρόγραμμα, όπου ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Twende dance project Πρόγραμμα μαθηματων

THE STUDIO

Μαθήματα χορού για ενήλικες.

Dance classes for adults.

 

Ballet

Ανοιχτά μαθήματα για ενήλικες όλων των ηλικιών. Τμήματα τριών επιπέδων: αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο.

Open ballet classes for adults of all ages, separated in three levels: beginners, intermediate and advanced.

 

Progressing Ballet Technique

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης, το οποίο ενισχύει την τεχνική του κλασικού μπαλέτου και το καθιστά προσβάσιμο σε όλους.

An innovative training program to enhance classical ballet technique and make ballet accessible to everyone.

Afrofusion

Αφρικανικός Σύγχρονος Χορός.

Απευθύνεται σε ενήλικες όλων των επιπέδων.

The African contemporary dance. Classes for adults of all levels.

Afropop

Ένα γρήγορο και γεμάτο ενέργεια είδος χορού, επηρεασμένο από τους παραδοσιακούς χορούς της Αφρικής, αλλά και από την αστική κουλτούρα και ζωή.

A quick and energetic dance style, influenced by traditional African dances and by the urban life and culture as well.

 

Dance Primitive

Μία δραστηριότητα για γονείς και παιδάκια 18-36 μηνών. Ζωντανεύουμε τα παραμύθια, τραγουδάμε, παίζουμε, χορεύουμε, μαθαίνουμε. Πρόκειται για ένα χορευτικό, αφηγηματικό ταξίδι για όλη την οικογένεια. Βασιζόμαστε στην Αφρο-Αμερικάνικη μορφή χοροθεραπείας της Πρωτόγονης Έκφρασης.

A family activity for parents and toddlers 18-36 months old. We bring stories into life, we sing, we dance, we learn and we play. It is a story-telling trip for the whole family, an activity based in the Afro-American technique of Primitive Expression, a form of dance-therapy.

 

Twende Kids

Μαθήματα χορού για παιδιά.

Dance classes for kids.

 

THE LAB

Ελάτε να εξασκηθείτε μαζι μας, να γίνετε μέλος της ομάδας μας και να λάβετε  μέρος σε παραγωγές και παραστάσεις.

Train with us, join our creative team and be part of the productions and performances.

 

THE WORKSHOPS

Η ομάδα μας διοργανώνει σεμινάρια σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές και χορογράφους, από την εγχώρια και διεθνή σκηνή.

Our team organises seminars in cooperation with distinguished teachers and choreographers from the local and the international scene.

 

African rhythms and jazz/ Maths and Rhythm/ Body Percussion/ Swing for kids/ Dance Therapy/ Anthropology of Dance/ Lester Horton and Katherine Dunham masterclass/  Ballet Repertoire/ Pas de deux...


Αλεξάνδρα Κατσαρού
ΗΑλεξάνδρα Κατσαρού Αλεξάνδρα είναι ψυχολόγος-χοροθεραπεύτρια, δασκάλα μπαλέτου και Progressing Ballet Technique trainer. Παράλληλα, με τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώνει τις σπουδές της στη διδασκαλία κλασικού μπαλέτου μέσω της Royal Academy of Dance. Βιώνοντας το χορό όχι απλά ως η κίνηση για την κίνηση και αναζητώντας ένα δρόμο όπου ο χορός μιλάει στα βάθη της ψυχής του ατόμου, οδηγείται στο Παρίσι, όπου γνωρίζει την αφροαμερικάνικη τεχνική χοροθεραπείας της πρωτόγονης έκφρασης. Ως βοηθός της γαλλίδας ψυχαναλύτριας France Schott-Billmann εκπαιδεύεται στην τεχνική, συμμετέχει ενεργά στο συντονισμό των εκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα μέσω της Διεθνούς Ένωσης Danse, Rythme, Lien Social et Thérapie [DRLST] και κάνει την πρακτική της συντονίζοντας ομάδες χοροθεραπείας με παιδιά με ειδικές ανάγκες, με άτομα με διατροφικές διαταραχές, όπως και με άτομα που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκληρώνει την έρευνά της στη θεραπευτική λειτουργία της Πρωτόγονης Έκφρασης σε χορευτές κλασικού μπαλέτου, εργάζεται ως δασκάλα κλασικού μπαλέτου και παράλληλα ως συντονίστρια εβδομαδιαίων συναντήσεων, σεμιναρίων και καλλιτεχνικών δρώμενων αυτής της θεματικής. Σύντομα, όμως, το ανθρωπολογικό της ενδιαφέρον για τις ρίζες της κίνησης την οδηγεί σε ένα ταξίδι ζωής στην Αφρική. Εκεί εργάζεται ως επικεφαλής δασκάλα μπαλέτου RAD στην Academy of Dance and Art της Κένυας και σε διεθνή ιδιωτικά σχολεία του Ναϊρόμπι, όπως στα Banda School, Braeburn Schools κ.α. Έρχεται σε επαφή με μία μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, ενώ εμπλουτίζεται και η εμπειρία της στον τομέα του μπαλέτου. Διδάσκει σε περισσότερους από 100 μαθητές από 2,5 ετών ως ενήλικες, τους εισάγει σε εξετάσεις της RAD με 100% επιτυχίες, συνδημιουργεί παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο του Ναϊρόμπι και κάνει τα πρώτα της βήματα στην προοδευτική τεχνική μπαλέτου (Progressing Ballet Technique) με εκπληκτικά αποτελέσματα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, νιώθει την ανάγκη να δημιουργήσει ένα χώρο, όπου φιλοξενεί έναν πολιτισμικό και καλλιτεχνικό διάλογο ανάμεσα στην αέρινη και πολύ δομημένη φύση του κλασικού χορού με τη γήινη και πολύ ζωντανή δυναμική της αφρικάνικης κουλτούρας.
Sammy Gian
Sammy GianΟ Sammy κατάγεται από την Κένυα. Είναι δάσκαλος χορού και χορογράφος με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία και τη δημιουργία παραστάσεων. Σπούδασε σε ένα από τα μεγαλύτερα Ινστιτούτα Εκπαίδευσης Παραστατικών Τεχνών στη Νότιο Αφρική, το MID (Moving Into Dance Mophatong). Στην επαγγελματική του διαδρομή εκτός από χορογράφος έχει διατελέσει επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής, περφόρμερ και δάσκαλος για περισσότερα από 10 χρόνια σε διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης. Η χορευτική του ταυτότητα χαρακτηρίζεται από διαφορετικές δυναμικές που βασίζονται στις σύγχρονες τεχνικές χορού, όπως της Martha Graham και του Lester Horton αναμειγμένα με αφρικανικά και ακροβατικά στοιχεία. Παρ 'όλα αυτά, το μάθημα του έχει επίσης πολλές επιρροές από hiphop, house, σύγχρονο, urban jazz και afrofusion. Το 2012 ήταν ένας από τους βασικούς χορογράφους και δασκάλους στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Μαπούτο, στη Μοζαμβίκη. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο δημιουργώντας δικές του παραγωγές, όπως η " KADUGALA " κάνοντας πρεμιέρα στο The Dance Factory του Γιοχάνεσμπουργκ. Από το 2016 ζει στην Ελλάδα, όπου διδάσκει εβδομαδιαία afrofusion στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα, καθώς και σε στούντιο χορού, όπως στο DANCCE και στο Dancevacuum, ενώ παράλληλα συντονίζει σεμινάρια με διαφορετικές θεματικές σε διαφορετικά στούντιο και σχολές χορού. Από τον Ιούλιο του 2017, συνιδρύει το Twende Dance Project, ένα σύγχρονο κέντρο χορού και σημείο συνάντησης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και μία στέγη για την καλλιτεχνική του ομάδα.
Afro-fusion - Ο Αφρικανικός σύγχρονος χορός
Το Afrofusion είναι ο συνδυασμός αφρικανικών παραδοσιακών χορών και μουσικής με τις δυτικές φόρμες του σύγχρονου χορού. Χοροί από διαφορετικά μέρη της Αφρικής με διαφορετικές ιστορίες συναντούν σύγχρονες τεχνικές χορού, όπως αυτή της Martha Graham και του Lester Horton. Οι ισχυρές ρίζες των αφρικανικών στοιχείων μαζί με την ανατομική προσέγγιση κάποιων δυτικών τεχνικών βοηθάνε το χορευτή να βελτιώσει τους διάφορους φυσικούς περιορισμούς και με την δυναμική δημιουργία σχημάτων σε κίνηση να οδηγηθεί σε μία νέα συνθετική μορφή πολιτιστικής έκφρασης.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές που θα ήθελαν να δοκιμάσουν ένα άλλο είδος σύγχρονου χορού, να εξερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους χρήσης της βαρύτητας, του ρυθμού, του χώρου, της έκφρασης μέσω της κίνησης και της σχέσης του ατόμου στην ομάδα, να εξελίξουν την χορευτική τους ταυτότητα εμπλουτίζοντάς τη με νέα στοιχεία που θα μπορούσε να τους δώσει το αφρικάνικο κινησιολογικό λεξιλόγιο, την πολυρυθμία, το body percussion και την παντομίμα, αλλά και σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο χορό και θα ήθελαν να γνωρίσουν την τεχνική του afrofusion.
Progressing Ballet Technique - Work out as a ballet dancer
Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ενισχύει την τεχνική του κλασικού μπαλέτου, ενώ παράλληλα το καθιστά προσβάσιμο σε όλους. Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που συναντάμε και σε ένα μάθημα pilates, τη μπάλα, το λάστιχο, αλλά και άλλα αξεσουάρ, κάνουμε ασκήσεις που βοηθούν στη σωστή στάση σώματος, στην ενδυνάμωση, στην ευλυγισία αλλά και στην κατανόηση βασικών αρχών του μπαλέτου, όπως είναι το κέντρο βάρους, η ευθυγράμμιση. η σωστή χρήση του πέλματος με σκοπό την απορρόφηση κραδασμών από άλμα κτλ. Ενισχύεται η μυϊκή μνήμη, δυναμώνει το κέντρο του σώματος, αναπτύσσεται η χρήση της αναπνοής μέσα στη μουσική φράση, η χάρη στην κίνηση, ο συντονισμός όλου του σώματος.
Είναι ένα μάθημα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, καθώς και σε λάτρεις του κλασικού μπαλέτου που μπορεί να μην έχουν προηγούμενη εμπειρία στο χορό αλλά θα ήθελαν μέσα από ένα χορογραφημένο μάθημα και με τη συνοδεία κλασικής μουσικής να εισαχθούν στις αρχές του μπαλέτου με σκοπό τη μυϊκή ενδυνάμωση, την ευλυγισία, το συντονισμό, τη χάρη, τη μουσικότητα. Κατάλληλο μάθημα για την πρόληψη τραυματισμών και σε κάποιες περιπτώσεις και αποκατάστασης.
Afropop

Το afropop είναι ένα είδος μουσικής και χορού που ξεκίνησε να αναπτύσσεται στην Αφρική και να αποτελεί έκφραση της σύγχρονης αστικής ζωής. Έχει επιρροές από αφρικάνικους παραδοσιακούς χορούς, αλλά και από τη hip hop κουλτούρα της Αμερικής. Χαρακτηρίζεται από ταχύτητα, ενέργεια και στυλ. Οι azonto, kuduro, soukous και kwaito είναι κάποια μόνο παραδείγματα afropop από Γκάνα, Ανγκόλα, Κόνγκο και Νότιο Αφρική. Πρόκειται για ένα χορό χαράς, ένα χορό κοινωνικό που εξελίσσεται συνεχώς. Το μάθημα απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν αυτό το είδος χορού και δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη εμπειρία.

Dance Primitive - Dance-therapy through Primitive Expression
Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μία τεχνική χοροθεραπείας που έχει τις ρίζες της στην αφρο-αμερικάνικη κουλτούρα και έχει πάρει το όνομά της από το “πρωτογενές”, καθώς πρόκειται για έναν χορό πάνω στους πρώτους γνώριμους ρυθμούς του ανθρώπου, τον καρδιακό παλμό και το ρυθμό της αναπνοής. Μέσα στη ζεστή αγκαλιά της μήτρας ξεκινάει ο πρώτος μας χορός και η πρώτη μας μουσική μέσω μιας γλυκιάς κίνησης υπό τους ήχους της καρδιάς. Πολλές μαμάδες μη δυτικών πολιτισμών (Αφρική, Ασία, Αμαζόνιος) κρατώντας το παιδί τους μετά τη γέννησή του στο μάρσιπο, του προσφέρουν ως φυσική συνέχεια αυτήν την παλιά αίσθηση της σιγουριάς, της ζεστασιάς και της ασφάλειας, καθώς το παιδί συνεχίζει μέσω αυτής της επαφής σώμα με σώμα να αισθάνεται αυτήν την πρώτη μελωδία του παλμού της καρδιάς και της αναπνοής.
Δημιουργήσαμε, έτσι, μία ομάδα για μαμάδες και παιδιά 2-6 ετών. Μαμά και παιδί κάνουν τα πρώτα κοινά τους χορευτικά βήματα ως φυσική συνέχεια της πρώτης συμβιωτικής τους σχέσης. Μέσω του χορού, του ρυθμικού παιχνιδιού, της φωνής, των εναλλαγών βασικών συμβολικών αντιθέσεων, όπως της παρουσίας και της απουσίας, η σχέση τους δυναμώνει και το παιδί ηρεμεί, μαθαίνει σταδιακά να διαχειρίζεται το άγχος του αποχωρισμού και οδηγείται στην αυτονομία.
Μουσική μας γίνεται ο παλμός της καρδιάς και χορός μας η αναπνοή, ζωντανεύουμε τα παραμύθια χορεύοντας και τραγουδώντας.


Twende Dance Project
Κοντογιάννη 5, Τ.Κ 14123, Λυκόβρυση Αττικής (χάρτης)
Τ. 210.2826727 | Μ. 6946 852 154
FB: TwendedanceprojectShare this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources