Dance Theater

AcrOdance by Anna Omiridi Featured


Τι είναι το ΑcrΟdance

Το AcrOdance είναι ένας τρόπος άθλησης και ένα στυλ χορού, που συνδυάζει διάφορα είδη γυμναστικής και χορού με ακροβατικά στοιχεία. Σημαντικό χαρακτηριστικό του AcrOdance είναι η ιδιαίτερη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται έτσι ώστε τα ακροβατικά να συνδυαστούν αρμονικά με το χορό και να οδηγηθούμε σε χορογραφικές συνθέσεις-χορογραφίες μέσα από καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό. Το AcrOdance βασίζεται στην ιδέα της κίνησης του σώματος σε όρια διαφορετικά από τα συνηθισμένα.
Να συνειδητοποιείς το κάθε σημείο του σώματός σου και να το ορίζεις ή να το αφήνεις τελείως ελεύθερο μέσα από τον εαυτό σου. Μία ανάπτυξη κιναισθητικής ικανότητας και επιδεξιότητας. Μία ανάπτυξη αντοχής, δύναμης, ευλυγισίας, ισορροπίας, καλής φυσικής κατάστασης. Πρόσθεσε και τη «σωστή» στάση του σώματος, τη σωστή αναπνοή, καθώς και θεατρικά, εκφραστικά στοιχεία και χοροθεραπεία και τότε πλησιάζεις αρκετά στο να καταλάβεις για τι μιλάμε.

Το ΑcrΟdance απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, βάρους, φυσικής κατάστασης, προηγούμενης σωματικής δραστηριότητας. Απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να γυμναστούν με εναλλακτικούς τρόπους, να διασκεδάσουν, να εκτονωθούν. Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποβάλλουν το άγχος από την καθημερινότητά τους. Ακόμη, απευθύνεται σε καλλιτέχνες κάθε είδους, οι οποίοι συνεχώς αναζητούν έμπνευση και ανάπτυξη φαντασίας μέσα από πρωτότυπες και πρωτόγνωρες δραστηριότητες.


AcrOdance Flex
Πρόκειται για ένα μάθημα που αποσκοπεί στη βελτίωση του εύρους της κινητικότητας των αρθρώσεων και των μυών, στη βελτίωση της στάσης του σώματος, καθώς και στη διόρθωση -όσο το δυνατόν- πλευριώσεων (χρησιμοποίηση περισσότερο μίας μεριάς, ενός χεριού, ενός ποδιού κλπ) που ενδεχομένως υπάρχουν στο σώμα. Πραγματοποιείται προθέρμανση, ακολουθούν διαφόρων ειδών ενεργητικές και παθητικές διατάσεις με στόχο π.χ. κάποιο split και ολοκληρώνεται με αποθεραπεία και χαλάρωση. Ένα ταξίδι στο σώμα μας, χρήσιμο σε όλους, είτε ασχολούμαστε με την κίνηση είτε όχι. Ένα ταξίδι συνειδητοποίησης. Ένα ξύπνημα!

Μερικά από τα οφέλη του μαθήματος είναι η βελτίωση φυσικής κατάστασης, μάθησης και απόδοσης σε ασκήσεις που εμπεριέχουν επιδεξιότητα, ισορροπίας, νευρομυϊκού συντονισμού, σωστής στάσης του σώματος, καλής κυκλοφορίας του αίματος, αντίληψης και γνώσης του σώματος.
Μείωση πιθανότητας θλάσης των μυών ή τραυματισμού των αρθρώσεων και πρόληψη μόνιμων βραχύνσεων σε άτομα που έχουν προδιάθεση π.χ. κύφωση, μείωση άγχους. Αύξηση αρθρικού υγρού των αρθρώσεων, μήκους του μυός και απόκτηση μεγαλύτερης αντοχής, εύρους κίνησης των αρθρώσεων, πνευματικής και σωματικής χαλάρωσης μέσω της ελάττωσης της μυϊκής έντασης.                                Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Μαθημάτων - Ενημερωθείτε εδώ για Παραστάσεις - Ενημερωθείτε εδώ για Σεμινάρια


Άννα Ομηρίδη

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ (Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Αθηνών.
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ακροβατούσε στα χέρια των γονιών της, πριν ακόμα περπατήσει.
Από τα 3 της χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα αυτοάμυνας, κοντά στον πατέρα της Δημήτρη Ομηρίδη Δάσκαλο Πολεμικών Τεχνών.
Στα 5 της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, τα οποία παρακολουθούσε για 8 χρόνια. Συμμετείχε στη χορωδία του Εθνικού Ωδείου. Η μουσική της παιδεία βοήθησε στην εξέλιξη και την ενασχόλησή της με το τραγούδι, καθώς και στη σύνθεση δικών της έργων, και τελικώς συνέβαλε στην εμπειρία της όσον αφορά στη Μουσικοκινητική Αγωγή. Στα 7 της ξεκίνησε μπαλέτο.

Της αρέσει η ποίηση και από το 1997 μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 350 δικά της ποιήματα.
Έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη πολεμικών τεχνών και χορού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών.
Στον παρελθόν συμμετείχε σε πρωταθλήματα Latin στην Ελλάδα, έχοντας διακρίσεις στις κατηγορίες Theatre Arts & Rising Stars.
Έχει ακροβατήσει και χορέψει σε συνέδρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με την Ομάδα Δημιουργικού Χορού του ΤΕΦΑΑ, καθώς και με την ομάδα της και τα αδέρφια της. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει κινησιολογικά-χορογραφικά-σκηνοθετικά χοροθεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ παιδικού θεάτρου, θεάτρου δρόμου, μουσικής, χορού, variete, μουσικά live και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Η ειδικότητά της στο ΤΕΦΑΑ καλείται Ορχηστική, και περιλαμβάνει κλάδους όπως Μουσικοκινητική Αγωγή, Δημιουργικός Χορός, Θεατρικό Παιχνίδι, Λαϊκοί Χοροί και Παιχνίδια Άλλων Χωρών, Σύγχρονος Χορός, Contact Improvisation, Σωματικό Θέατρο, Χοροθεραπεία κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχοκινητικής Αγωγής, Κινησιοθεραπείας, Αξιολόγησης Φυσικής Κατάστασης, Ποιητικού Σώματος, Feldenkrais, Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας κ.α Όλες της οι γνώσεις, οι κιναισθητικές της ικανότητες, οι δυνατότητες και οι αδυναμίες της, έχουν μπλεχτεί και τυλιχτεί, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο κουβάρι. Αυτό το πολύχρωμο κουβάρι, είναι το AcrOdance της Άννας Ομηρίδη.

AcrOdance by Anna Omiridi
Γρεβενών 23, Μετρό Κεραμεικός, 11855 - Αθήνα
213 0448673 | 6936607770
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  - http://acrodance.gr
https://www.facebook.com/acrodance.gr

Share this post

Last modified on
More in this category: « Circus Dayz
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources