Pina Bausch in Dancing Dreams (Ταινία Χορού)

Pina Bausch in Dancing DreamsΤο 2008, λίγους μήνες πριν το θάνατό της, η Pina Bausch αποφασίζει να ανεβάσει ξανά την διάσημη παράσταση Kontakthof, με μια ομάδα εφήβων 14 έως 18 χρονών που χορεύουν για πρώτη φορά στη σκηνή.

Σαράντα έξι αγόρια και κορίτσια από το Βούπερταλ της Γερμανίας, χωρίς προηγούμενη εμπειρία χορού, συμφωνούν να συμμετάσχουν στο Kontakthof, μια παράσταση που δημιούργησε η Πίνα Μπάους το 1978. Οι νέοι αυτοί, από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εφηβικούς τους δισταγμούς και φόβους κι εργάζονται για να ανεβάσουν αυτή την απαιτητική – σωματικά και συναισθηματικά – παράσταση.
 
Πρόκειται για μια γαλλο-γερμανική παραγωγή του 2010, η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη της χορογραφίας και τις πρόβες για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Πίνα Μπάους “κεντάει” με τους χαρακτήρες μια ακόμη δυναμική παράσταση.
Ιδιαίτερη αξία στο εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ των Rainer Hoffmann και Anne Linsel, προσδίδει και το γεγονός, ότι εμαφανίζεται η μοναδική Πίνα Μπάους για τελευταία φορά πριν τον πρόωρο θάνατό της το 2009.
 
Pina Bausch in Dancing Dreams
Πρωτότυπος τίτλος: Tanzträume
Χώρα: Γερμανία – Έτος: 2010 – Διάρκεια: 92‘ – Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Anne Linsel, Rainer Hoffmann
Ενφανίζονται: Pina Bausch, Bénédicte Billet, Josephine Ann Endicott
Πρεμιέρα στους κινηματογράφους: 05 Σεπτεμβρίου 2013
 
{videoflow}28{/videoflow}
 

Σου άρεσε; Μοιράσου το

MessengerViberWhatsAppX

Άλλες δημοσιεύσεις