Μαθήματα τεχνικής αυτοσχεδιασμού με την Άρτεμη Λαμπίρη στο Τεχνουργείο

lambiri artemis mathima aytosxediasmou

Τα στοιχεία της προσωπικής κίνησης με τα οποία ασχολούμαστε στο μάθημα της τεχνικής του αυτοσχεδιασμού όπως ο χώρος, χρόνος, τα επίπεδα, το φραζάρισμα, η εύρεση της προσωπικής κινητικής ταυτότητας και η δυναμική δίνονται μέσω σωματικών ασκήσεων που άμεσα ή έμμεσα καλούν το συμμετέχοντα να δημιουργήσει κίνηση εκ του μηδενός.

✔ Στοιχεία του μαθήματος:

  • χώρος και προσωπικός χώρος
  • χρόνος και ρυθμός
  • ανατομικές εικόνες
  • αφηγηματικές εικόνες
  • σχέση χορευτή με τη μουσική
  • χορευτής σε επικοινωνία >> δημιουργία επικοινωνιακού χορευτή: συνείδηση χώρου/ χρόνου/ συγχορευτή/ κοινό
  • συλλογικός χορός
  • προσωπικό λεξιλόγιο και ταυτότητα χορευτή >> συνειδητοποίηση της ιδιαιτερότητας του
  • εισαγωγή στο contact improvisation και βασικών αρχών αυτού
  • έννοια του τάιμινγκ και της ατάκας
  • ευαισθητοποίηση της κιναίσθησης του χορευτή

✔  Όλα αυτά κάπως μαγικά έρχονται να συνδεθούν μεταξύ τους είτε με μια ασταμάτητη δίνη συνεχόμενου χορού είτε μέσω παιχνιδιών και διερευνητικής διαδικασίας.

Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλ@


Kάθε Πέμπτη | 17:15-18:30

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/μάθημα, 30 ευρώ/4 μαθήματα

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών
Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : Τεχνουργείο
Instagram : Τεχνουργείο
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πλησίον σταθμό μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης)
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



artemis lampiriΗ Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Ίδρυσε την ομάδα χορού ΜΑΝ τον Ιούλιο του 2013 με την επωνυμία της οποίας έχει παρουσιάσει τα έργα: “10-θέλει καθημερινό ποτισμα η ελευθερία μάτια μου”(2022) – επιχορηγούμενο απ’ το ΥΠΠΟΑ (2021-22), “THALIA” (2021) στο πλαίσιο του Feminity in Transition και το Machol Shalem του Ισραήλ, “SHER-work in progress”(2019), “ANY ONE” (2018) – επιχορηγούμενο απ’ το ΥΠΠΟΑ (2017-18), “A solo for hope” (2016), “Me On Top” (2015 & 2016)- με τη χορηγία απ’ το Ίδρυμα ΝΕΟΝ (2014)”., “META” (2013-2016), “FREMD” (2014) και “ΑΝΑΜΕΣΑ” (2012 & 2013). Έχει συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ Καλαμάτας , το MIR festival, το φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, το φεστιβάλ Δημητρίων, το ARC festival κ.α.

Τόσο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όσο και η θεματολογία που απασχολούν τη χορογράφο, αφορούν κυρίως το τώρα. Είτε αυτό είναι ένα προσωπικό «τώρα» είτε είναι ένα κοινωνικοπολιτικό «τώρα». Χορογραφικά, η λεπτή αισθητική συναντά την εσωτερικότητα αλλά και την αρτιότητα στην παρουσίαση. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καταλύτης στη δημιουργία και η προσωπική κατάθεση του κάθε συντελεστή συντελεί στην εκάστοτε παραγωγή. Τα πρόσωπα, ο ήχος, η κίνηση, ο χώρος, ο χρόνος, η ρυθμική αγωγή που αποτελούν την κάθε παράσταση συνθέτουν δυναμικά κάθε φορά προκειμένου το αποτέλεσμα να συν-κινήσει, να δημιουργήσει προβληματισμούς και να μετακινήσει συναισθηματικά το κοινό κάνοντάς το «συνένοχο» στην πράξη.

Κάνει επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις απ’ το 2012 και έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απ’ τον Οκτώβρη του 2017. Είναι επίσης μέλος του δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ απ’ το 2012, και εξακολουθεί να χορεύει για άλλους κυρίως χορογράφους όπως η Αντιγόνη Γύρα, Sayaka Akitsu, Silvia Bennet, Sylvain Meret κ.α.
https://www.youtube.com/user/artemislampiri
https://vimeo.com/artemislampiri

Read 4097 times Last modified on Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 15:07

Follow Us