Cardio & Dance Fitness με τη Μαρία Γιασεμί Νικήτα

cardipo dance fitness maria giasemi nikita

To Cardio + Dance Fitness συνδυάζει το High Intensity Interval Training (HIIT) με δυναμικό ασκησιολόγιο Pilates. Ειδικά δημιουργημένο για να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, το μάθημα αυτό ξεκινάει με ζέσταμα, ακολουθούμενο από εκρηκτική αερόβια χορογραφία (στοιχεία latin, funky, hip-hop, jazz, σύγχρονου χορού, μπαλέτου, techno), κινησιολογία πολεμικών τεχνών, ασκήσεις με βάρη και λάστιχα και ασκήσεις Pilates που θα στοχεύσουν στην εσωτερική ενδυνάμωση.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και επιτυγχάνεται μέσα από τη σταδιακή αύξηση του καρδιακού παλμού για παρατεταμένη χρονική περίοδο μέσα από αερόβιες κινήσεις. Έτσι, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, αυξάνοντας την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων, ενώ παράλληλα βοηθά τον μεταβολισμό.
Το Cardio + Dance Fitness (dance aerobic) αποτελεί μια εξαιρετικά διασκεδαστική και απόλυτα εκτονωτική αερόβια δραστηριότητα. Μετά από αυτό το μάθημα θα αισθάνεστε σωματικά ενεργοποιημένοι και θετικά ενισχυμένοι!

Κάθε Τετάρτη 19:30 - 20.30

✔ Πληροφορίες: 6945469224

Tres Marias Movement Cult
Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα
T: 6945591524
Fb: tres marias movement cult
Instagram: tresmarias_movementcult
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Μαρία-Γιασεμί Νικήτα είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της ιδιωτικής σχολής τετραετούς φοίτησης “Θέατρο Ημέρα» στον τομέα Παιδαγωγών-Εμψυχωτών (θεατρικό παιχνίδι, μυθοπλασία,σωματική έκφραση),καθώς και του μονοετούς προγράμματος «Χοροθεραπείας και ανάλυσης της κίνησης» και «Ψυχοκινητικής ανάπτυξης παιδιών» του Δημητρίου Ζάχου (ψυχαναλυτή-χοροθεραπευτή).

Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής της με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό (200μ. κλασικού στίβου, μπάσκετ), τις πολεμικές τέχνες (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Τai chi) και τον χορό (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, παραδοσιακός χορός) ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας και λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και την επίδραση της αναπνοής, της διατροφής,της άσκησης και της αποθεραπείας στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας (σωματικής, διανοητικής και ψυχικής).

Οι αναζητήσεις αυτές την οδήγησαν στην πρακτική της Γιόγκα και του συστήματος Pilates.
Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια ενασχόλησης με το σύστημα της Hatha, Pilates, κλασικού και σύγχρονου χορού, της Ashtanga Yoga, με τις τεχνικές ελέγχου της αναπνοής, του διαλογισμού και της Yoga Nidra, αποφάσισε να εμβαθύνει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία/καθοδήγηση στη Yoga και στο σύστημα Pilates.
Αρχικά παρακολούθησε τη σχολή Swaha Yoga Center (2013) απ’ όπου διαπιστεύθηκε ως δασκάλα Hatha/Vinyasa/Gentle Yoga (350 hrs) και Unnata Aerial Yoga και, έπειτα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε διάφορα ακόμη συστήματα, όπως Pilates, Yoga kids, Prenatal and Postnatal Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Yin Yoga, Nada Yoga, Face yoga, Personal/Group training.
Συγχρόνως, παρακολουθεί σε σταθερή βάση μαθήματα και σεμινάρια πάνω σε τεχνικές διαλογισμού, τεχνικές Pranayama, Feldenkrais, Mindful living, Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga, Adjustment techniques, Yin Yoga , Partner Yoga, Acro Yoga, Kalari payatu, χορού και κίνησης.
Προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο στην προαγωγή της πολυεπίπεδης φροντίδας που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, μυήθηκε στην τέχνη του θεραπευτικού μασάζ της Thai Yoga (basic and advanced level), του Reiki, της Rejuvance και του Gua sha.

Σήμερα παραδίδει και οργανώνει μαθήματα διαφόρων συστημάτων Yoga (Hatha/Yin/Vinyasa/Aerial), Pilates, Functional training ( λειτουργικής γυμναστικής), ακροβατικής εδάφους, ατομικά και ομαδικά, και προσφέρει συνεδρίες θεραπευτικού Thai μασάζ, Reiki, Rejuvance και Gua sha, συνεχίζοντας να μελετά την κίνηση, την αναπνοή και την φωνή ως εργαλεία αυτοπαρατήρησης, έκφρασης, αυτοφροντίδας και ενσυνείδητης παρουσίας.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει ιδρύσει τον ΚΟΙΝΣΕΠ πολυχώρο Yoga, Χορού, Pilates, Κίνησης και Εικαστικών Τεχνών ‘TRES MARIAS movement cult’.

Επιπλέον:
- Έχει εργαστεί ως δασκάλα Θεατρικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον ιδιωτικο τομέα.
- Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια / performer σε διάφορες χοροθεατρικές παραγωγές.
- Είναι μέλος της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής «Ροδιά» και του πολυφωνικού συνόλου ‘Happy Hour’ της Μάρθας Μαυροειδή.
- Διδάσκει σε παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής.

Read 963 times Last modified on Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 15:49

Follow Us