Μάθημα Κλασικού Χορού με τον Κυριάκο Κοσμίδη στο ΧΟρΟLOGIE

mathima klasikou xorou kyriakos kosmidis

Το μάθημα αυτό, που δίνει ο πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αφορά όσους ενδιαφέρονται να μελετήσουν σε βάθος την τεχνική του κλασικού μπαλέτου σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η ασκήσεις της μπάρας και του κέντρου αποτελούνται από όλο το βηματολόγιο της τεχνικής αυτής, βήματα που έχουμε ξεχάσει ή μας δυσκολεύουν, και άλλα που μας δίνουν χαρά, με τον έμπειρο Κυριάκο να αναλύει, να εξηγεί και να παροτρύνει να φτάσουμε ικανοποιητικά στον στόχο μας!

Ευφάνταστες ασκήσεις με ρυθμό και πρόκληση μας βάζουν στην διαδικασία να αγαπήσουμε ξανά το κλασικό μπαλέτο και να το κοιτάξουμε κατάματα χωρίς φόβο και ενδοιασμούς, σε έναν χώρο που όλοι αγαπάμε και επιστρέφουμε ανυπόμονα!

Κάθε Δευτέρα (Μ) και Τετάρτη (Μ) | 19.00 - 20.30
Κάθε Τρίτη (Π), Πέμπτη (Π), Σάββατο (ΑΝ) | 12.30 - 14.00

Συνοδεύουν στο πιάνο η Χριστίνα Αλεξόπουλου και η Ευρυδίκη Αμπάλοβα.

ΧΟρΟLOGIE

ΧΟρΟLOGIE κέντρο χορού 
Πειραιώς 76, Αθήνα
4ος όροφος
Τ:210 52 31 060


 

Ο Κυριάκος Κοσμίδης ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως χορευτής στο Αέναον Χοροθέατρο Ντανιέλ Λομμέλ. Έχει εμφανιστεί με τα Μπαλέτα Τζαζ του Μόντρεαλ. Ενδιάμεσα χόρεψε για πρώτη φορά ρόλους κλασικού ρεπερτορίου με την Εταιρεία Κλασικού Μπαλέτου της Καταλονίας. Συνεργάστηκε με την Εταιρεία Χορού Μπατ-Ντορ του Ισραήλ και με το Μπαλέτο Βίκτορ Ουλιάτε της Μαδρίτης. Το 1999 βραβεύτηκε ως καλύτερος χορευτής με το Κρατικό Βραβείο Χορού. Ίδρυσε την ομάδα Ρέζους Όμικρον, χορογραφώντας με τον Βίκτορα Ορίβε την παραγωγή Κατά μήκος της διαδρομής [Largo el camino] (2000). Ίδρυσε επίσης το Θέατρο στον Κύβο. Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΛΣ το 1991. Έως το 2011 χόρεψε στα μπαλέτα Μυθίαμβοι (Σιδέρης/Χριστοδουλίδης), Pas de trios (Μανταφούνης/Σοπέν), Σερενάτα [Serenade] (Βιρτάνεν/Ντβόρζακ), Ζορμπάς (Μασσίν/Θεοδωράκης, Ηρώδειο 1993), Τα τέσσερα τελευταία τραγούδια [Vier letzte Lieder] (Βαν Ντάντσιχ/Στράους), Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Βαν Ντάντσιχ/Προκόφιεφ και Τζανέλλα/Προκόφιεφ), Δον Κιχώτης [Don Quixote] (Ντε Πιαν/Μίνκους), Πακίτα [Paquita] (Χατζής/Μίνκους), Σεμπάστιαν [Sebastian] (Ντε Πιαν/Μενόττι), Ζιζέλ [Giselle] (Αντρέ/Αντάμ), Πινόκιο [Pinocchio] (Αρμιτάζ/Μελότσι), Μπαγιαντέρα [La bayadère] (Μέτσης-Πετιπά/Μίνκους), Πέτρουσκα (Μανταφούνης/Στραβίσνκι), Ο κουρσάρος [Le corsaire] (Ντε Πιαν/Αντάμ) κ.ά. Διδάσκει σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού καθώς και σε επαγγελματίες.

Read 1255 times Last modified on Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 22:50

Follow Us