Aerial & Acro Kids/Teens με την Μαρία-Γιασεμί Νικήτα

giasemi nikita acro kids

Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων με στόχο την προετοιμασία του σώματος προκειμένου να κατακτηθούν απλές ή/και πιο σύνθετες θέσεις ακροβατικών (εδάφους, ζευγαριών, εναέριων με χρήση αιώρας).

Για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων του μαθήματος [μυική ενδυνάμωση, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ενισχυση του κέντρου του κορμού, βελτίωση της ισορροπίας και του εύρους κίνησης (κορμού, αρθρώσεων και άκρων), ευλυγισία και ενίσχυση της αποβολής του φόβου], χρησιμοποιούμε το βάρος του σώματός μας, το βάρος των συνασκούμενών μας, λάστιχα αντίστασης, επιδαπέδιες μπάρες, μπάλες, κοντάρια και τις αιώρες.

Είναι ένα μάθημα με ποικίλες επιρροές από την yoga, το σύστημα pilates, την ακροβατική, τον κλασικό και σύγχρονο χορό, τις πολεμικές τέχνες κ.α.

✔ Απευθύνεται σε κάθε ασκούμενο με μια σχετικά καλή επαφή με το σώμα του, που θέλει να γυμναστεί αποτελεσματικά, δημιουργικά και ευχάριστα, θέτοντας στον εαυτό του, νέες –μικρές και μεγάλες– προκλήσεις σε κάθε συνάντηση.

✔ Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά 7 χρονών και άνω ακόμα και αν δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την εναέρια άσκηση.

Οφέλη:

1. Συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος μέσω της βαρύτητας.
2. Ενισχύει την ιδιοδεκτικότητα του σώματος αναπτύσσοντας νέες σωματικές δεξιότητες.
3. Αποσυμπιέζει τις αρθρώσεις, αποφορτίζει τους σπονδύλους κι επιτρέπει στην σπονδυλική στήλη να έρθει σε πλήρη διάταση.
4. Τονώνει εξαιρετικά το κυκλοφορικό και καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό και τις λειτουργίες της απέκκρισης (αποτοξίνωσης).
5. Χαλαρώνει τους βαθείς μυς και την περιτονία.
6. Βελτιώνει στο μέγιστο την ευθυγράμμιση ολόκληρου του σώματος.
7. Ενδυναμώνει όλο το σώμα, ιδιαίτερα τον μέσο κορμό (πυρήνας).
8. Οξυγονώνει τον εγκέφαλο και βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
9. Ανακουφίζει από μυοσκελετικούς πόνους.
10. Βελτιώνει τη διάθεση, τονώνει την αυτοπεποίθηση και σου προσφέρει ευεξία
11. Βοηθά στην απόκτηση αυτοέλεγχου.
12. Προσφέρει στα παιδιά ανακούφιση από το άγχος και δημιουργεί αισθήματα και ποιότητες όπως: χαρά, θάρρος, αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και δυνατότητα χαλάρωσης.

Κάθε Σάββατο | 11.00-12.00

✔ Πληροφορίες: 6945469224

 Tres Marias Movement Cult
Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα
T: 6945591524
Fb: tres marias movement cult
Instagram: tresmarias_movementcult
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Η Μαρία-Γιασεμί Νικήτα είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της ιδιωτικής σχολής τετραετούς φοίτησης “Θέατρο Ημέρα» στον τομέα Παιδαγωγών-Εμψυχωτών (θεατρικό παιχνίδι, μυθοπλασία,σωματική έκφραση),καθώς και του μονοετούς προγράμματος «Χοροθεραπείας και ανάλυσης της κίνησης» και «Ψυχοκινητικής ανάπτυξης παιδιών» του Δημητρίου Ζάχου (ψυχαναλυτή-χοροθεραπευτή).

Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής της με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό (200μ. κλασικού στίβου, μπάσκετ), τις πολεμικές τέχνες (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Τai chi) και τον χορό (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, παραδοσιακός χορός) ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας και λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και την επίδραση της αναπνοής, της διατροφής,της άσκησης και της αποθεραπείας στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας (σωματικής, διανοητικής και ψυχικής).

Οι αναζητήσεις αυτές την οδήγησαν στην πρακτική της Γιόγκα και του συστήματος Pilates.
Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια ενασχόλησης με το σύστημα της Hatha, Pilates, κλασικού και σύγχρονου χορού, της Ashtanga Yoga, με τις τεχνικές ελέγχου της αναπνοής, του διαλογισμού και της Yoga Nidra, αποφάσισε να εμβαθύνει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία/καθοδήγηση στη Yoga και στο σύστημα Pilates.

Αρχικά παρακολούθησε τη σχολή Swaha Yoga Center (2013) απ’ όπου διαπιστεύθηκε ως δασκάλα Hatha/Vinyasa/Gentle Yoga (350 hrs) και Unnata Aerial Yoga και, έπειτα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε διάφορα ακόμη συστήματα, όπως Pilates, Yoga kids, Prenatal and Postnatal Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Yin Yoga, Nada Yoga, Face yoga, Personal/Group training.

Συγχρόνως, παρακολουθεί σε σταθερή βάση μαθήματα και σεμινάρια πάνω σε τεχνικές διαλογισμού, τεχνικές Pranayama, Feldenkrais, Mindful living, Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga, Adjustment techniques, Yin Yoga , Partner Yoga, Acro Yoga, Kalari payatu, χορού και κίνησης.
Προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο στην προαγωγή της πολυεπίπεδης φροντίδας που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, μυήθηκε στην τέχνη του θεραπευτικού μασάζ της Thai Yoga (basic and advanced level), του Reiki, της Rejuvance και του Gua sha.

Σήμερα παραδίδει και οργανώνει μαθήματα διαφόρων συστημάτων Yoga (Hatha/Yin/Vinyasa/Aerial), Pilates, Functional training ( λειτουργικής γυμναστικής), ακροβατικής εδάφους, ατομικά και ομαδικά, και προσφέρει συνεδρίες θεραπευτικού Thai μασάζ, Reiki, Rejuvance και Gua sha, συνεχίζοντας να μελετά την κίνηση, την αναπνοή και την φωνή ως εργαλεία αυτοπαρατήρησης, έκφρασης, αυτοφροντίδας και ενσυνείδητης παρουσίας.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει ιδρύσει τον ΚΟΙΝΣΕΠ πολυχώρο Yoga, Χορού, Pilates, Κίνησης και Εικαστικών Τεχνών ‘TRES MARIAS movement cult’.

 

Read 679 times Last modified on Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 22:30

Follow Us