Εναέρια πανιά με την Τάνια Κοφιάδη στο Τεχνουργείο

 kofiadi tania enaeria pania

Τα εναέρια ακροβατικά σε πανί είναι μία μορφή τέχνης του τσίρκο που συνδυάζει τον χορό με τα ακροβατικά στον αέρα.

Το μάθημα ξεκινά με δυναμικό ζέσταμα στο πάτωμα.
Στη συνέχεια ακολουθούν ασκήσεις ενδυνάμωσης στο πανί έχοντας ως στόχο να αυξήσουμε την αντοχή μας και να προετοιμάσουμε σωστά το σώμα να κινηθεί στον αέρα με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς. Αμέσως μετά εξερευνούμε την ύλη των ασκήσεων και εστιάζουμε στην τεχνική.

Από τις βασικές θέσεις μέχρι και το δυναμικό ασκησιολόγιο.
Θα ανακαλύψουμε και θα μελετήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βρεθούμε από την μια άσκηση στην άλλη έχοντας ως κύριο μέλημα την αίσθηση της ροής της κίνησης .
Δουλεύοντας πάνω σε αυτές τις συνθήκες πετυχαίνουμε την λυρικότητα της κίνησης, την έκφραση των συναισθημάτων μέσω του σώματος, την ορθή διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνουμε, την αύξηση της αντοχής μας και του χρόνου όσο βρισκόμαστε στον αέρα.

Στο τέλος του μαθήματος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποθεραπεία του σώματος, διατείνοντας με αγάπη τους μύες, αλλά και στην συνολική χαλάρωση δουλεύοντας με αναπνοές για την πλήρη αποδέσμευση της έντασης.

Στόχοι του μαθήματος είναι η ενδυνάμωση, η ευλυγισία, η βελτίωση φυσικής κατάστασης και η επαφή με τον ακροβατικό χορό ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το μέσον της καλλιτεχνικής μας έκφρασης με μοναδικά εργαλεία το σώμα μας και το πανί.

Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα (αρχάριο, μεσαίο, προχωρημένο) ενώ ο καθένας/η καθεμία ακολουθεί το ατομικό του πρόγραμμα το οποίο είναι κάθε φορά προσαρμοσμένο στο επίπεδο που βρίσκεται.

Δευτέρα 19:00-20:30
Τετάρτη 12:30-14:00 & 19:30-21:00
Πέμπτη 20:30-22:00
Παρασκευή 12:30-14:00

Drop in : 12 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 45 ευρώ
Κάρτα 8 μαθημάτων : 85 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.
Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page: www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram: www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (κοντά στο μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης-κόκκινη γραμμή)
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


kofiadi taniaΤάνια Κοφιάδη - Βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Το 2006 αποφοίτησα από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού ''ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ'' καθώς και από το τμήμα προσχολικής αγωγής Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας το 2009. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και μπαλέτου με τους Jessika Henou, Alain Astie, Gim Lepore, Ομάδα Χορευτές, Υβόνη Μανταφούνη, Χάρη Μανταφούνη, Βασιλική Ριζοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Στέλλα Ζάννου. Από το 2006 είμαι ενεργή στον χώρο της διδασκαλίας (μπαλέτο-σύγχρονο) σε διάφορες σχολές χορού και στούντιο της Αθήνας. Το 2012 αποφάσισα να ασχοληθώ με τα εναέρια ακροβατικά σε πανιά, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή Circus Dayz μέχρι το 2014 και αργότερα μαθήματα και σεμινάρια με τoυς: Brett Womack & Rachel Bowman, Brandon Scott, Marada Manussen, Yianna Medvedeva, Camilo Bentancor, Στέλλα Τζίρτη, Ευγενία Γαλεράκη, Γιάννη Σμέρο, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Τίνα Γουρζή. Από το 2015 μέχρι και σήμερα διδάσκω το μάθημα των εναέριων ακροβατικών σε πανιά. Έχω συμμετέχει ως aerial silks performer στις παραστάσεις Δε Variete Vol 1, Vol 2, Vol 3 στο The Hub Events, στο διεθνές φεστιβάλ τσίρκου και εναλλακτικών μορφών έκφρασης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις παραστάσεις Αντιβαρύτητα, Αιθέρας, Dance works-Shoot the artist στο θέατρο Altera Pars και ως χορεύτρια στο φεστιβάλ σύγχρονου χορού στο κέντρο τεχνών στο Χαλάνδρι, στον μήνα χορού στο θέατρο Θησείον, στις παράστασεις Ζιζέλ και Συλφίδες στο κολλέγιο Αθηνών με την ομάδα χορού Νίκης Κονταξάκη, στο 1ο παιδικό φεστιβάλ Town for kids στο Άλσος Στρατού. Επίσης έχω δημιουργήσει δύο παραστάσεις εναέριων ακροβατικών σε πανιά, την Αντιβαρύτητα το 2017 και τον Αιθέρα το 2018 στο θέατρο Altera Pars.
Το 2020 μαζί με τον Μάκη Παπαδημητράτο δημιουργήσαμε το Τεχνουργείο και από τότε διδάσκω αποκλειστικά εκεί.

Read 1649 times Last modified on Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 13:52

Follow Us