Mindful Kinetics: sensorimotor practice – Ενσυνείδητη Κίνηση με τη Λυδία Ξουράφη

 Mindful Kinetics sensorimotor practice

Πρόκειται για μια πρακτική κινητικού/σωματικού αυτοσχεδιασμού όπου χρησιμοποιούμε ως σημεία εκκίνησης  διαφορετικά αισθητηριακά ερεθίσματα όπως αντικείμενα, υλικά,  ήχους, μελωδίες, χρώματα  και είδη φωτός.  Ακόμα, επεξεργαζόμαστε αναμνήσεις αισθητηριακών ερεθισμάτων για να ερευνήσουμε τι δημιουργούν αυτά τα ερεθίσματα στο σώμα και πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για να δομήσω κινητικά scores. Ποιες σωματικότητες και κινητικές ποιότητες ενεργοποιούνται και που μπορεί να με οδηγήσουν κινητικά;

Η πρακτική που συνδυάζει την επίγνωση και την κίνηση, εστιάζοντας σε σκόπιμη, συνειδητή σωματική δραστηριότητα. Δίνει έμφαση στην επίγνωση του σώματος και του νου κατά τη διάρκεια της κίνησης, που χρησιμοποιείται συχνά για τη βελτίωση της φυσικής απόδοσης, τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας. Η αισθητηριοκινητική προσέγγιση περιλαμβάνει την ενασχόληση με δραστηριότητες που ενσωματώνουν την αισθητηριακή είσοδο με την κινητική έξοδο για τη βελτίωση της φυσικής κίνησης και του συντονισμού.

Στόχος μας είναι να βελτιωθεί η σύνδεση μεταξύ της αισθητηριακής αντίληψης και της κινητικής απόκρισης, οδηγώντας σε πιο συνειδητές κινήσεις μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο ομάδας. Η έμφαση δίνεται στην παρουσία και την πλήρη εμπλοκή με τις αισθήσεις, τους ρυθμούς και τις κινήσεις του σώματος. Η πρακτική μπορεί να βοηθήσει στην καλλιέργεια μιας βαθύτερης σύνδεσης μεταξύ νου και σώματος, να βελτιώσει την εστίαση και να προωθήσει τη χαλάρωση μέσα στην ημέρα

Οι συναντήσεις mindful kinetics αποτελούν ένα ταξίδι στην δημιουργικότητα των σωματικών μας αισθήσεων  αναπτύσσονται έτσι την σωματική μου αντίληψη και αυτοεικόνα.

Απευθύνεται σε όποιο άτομο θα ήθελε να διαχειριστεί δημιουργικά ενδείξεις σωματοποιημένου άγχους, να εξερευνήσει την σχέση του σώματος με τον χώρο, την ύλη και τα άλλα σώματα καθώς και να εξελίξει την προσωπική του κίνηση μέσα από την κινητική ενσυνειδητότητα.

Καθε Τετάρτη 10.00-11.00 το πρωί

Έναρξη: Τετάρτη 18/09

• Θα υπάρξουν δωρεάν δοκιμαστικά από 18/09 έως και 02/10. Οι ομάδες θα είναι κλειστές είναι ολιγομελής.

Οι ενημερώσεις και συναντήσεις πρακτικών στον χώρο του Mind Body LAB. γίνονται μόνο κατόπιν κράτησης στο τηλ. 6946069448

 mind body lab logo

Mind Body LABΦιλίππου Λίτσα 28, Χαλάνδρι, 15234 (13λ από στ.μετρό Αγ. Παρασκευή)

T. 6946069448

Website: www.mindbodylabathens.com

Insta: @mindbody_lab_

FB: www.facebook.com/mindbody.laboratory


Λυδία Ξουράφη, MSc Psychologist/Psychotherapist/Mind Body Practitioner

Η Λυδία Ξουράφη είναι ψυχοθεραπεύτρια/mind body practitioner και performer παραστατικών τεχνών. Συνδυάζοντας τις γνώσεις της από τα πεδία της ψυχολογίας του σωματικού θεάτρου και της τέχνης της χορογραφικής performance υλοποιεί μαθήματα κίνησης με στόχο την εκμάθηση τεχνικών της κινητικής/σωματικής παραστατικής τέχνης, την ανάπτυξη της σωματικής αντίληψης και την ενθάρρυνση της σωματικής δημιουργικότητας. Ακόμα, εργάζεται ως ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια  εστιάζοντας στην έννοια των ενσώματων αφηγήσεων. Σπούδασε Ψυχολογία (ΒΑ Psychology-Open University UK/ Deree), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική-Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λούντ της Σουηδίας (ΜSc Lund University, Sweden) και είναι κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ακόμα έχει σπουδάσει Θεατρικές Τέχνες και Σωματικό Θέατρο (EKΠΑ - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, CISPA.DK), έχει ειδικευτεί στην τέχνη της τοποειδικής Performance στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Στοκχόλμης (Uniarts - Stockholms konstnärliga högskola).

Ως καλλιτέχνις αναπτύσσει ατομικά έργα performance και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας παραστατικών τεχνών Tási Dance Collective. Η πρακτική της επικεντρώνεται σε χορογραφικές ,τοποειδικές και δραματουργικές τεχνικές performance και σύνθεσης. Συνεργάζεται με ομάδες χορού και θεάτρου ως δημιουργός και περφορμερ (Riscus Group Theatre, Trial & - Performing Arts, Project Otherness, TeaterInterakt) ενώ υλποιποιεί παραστατικές συνθέσεις και εργεστήρια (Subrealities by Tási Dance Co. – Bios 2024, The Sky has Not Fallen, Yet – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ/ΚΕΤ, Embodying Narratives-Tanzterrain Kinetic Space & Studio Trajectory, The Precariat - MEME gallery/PPLG 2019, Us, Joints –ΚΕΤ 2019). Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Dance Days Chania, Red Jasper Festival, Τρένο στο Ρούφ/Compartments  Dance Festival, ADVP13/Promenade-Bageion, Zante Dance Festival) ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 κέρδισε το βραβείο του Stockholm Fringe Festival «Best Digital Experience» ως δημιουργός της ταινίας – video dance μικρού μήκους με τίτλο “Adult Me”.

Είναι απόφοιτη από το τετραετές Κλινικό Πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας στο Ινστιτούτο Έρευνας και Συστημικής Θεραπείας «Λόγω Ψυχής» και από το 2016 πραγματοποιεί συνεδρίες για ενήλικες, παιδιά και εφήβους σε κέντρα ψυχικής υγείας με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την επίλυση συναισθηματικών δυσκολιών και την σωματική συνειδητότητα (σημειο ψ - κοινωνικές και δημιουργικές δράσεις, Παιχνίδι - κέντρο ειδικών θεραπειών). Την άνοιξη του 2024 ίδρυσε τον χώρο κίνησης, έρευνας και θεραπείας Mind Body LAB. στο Χαλάνδρι όπου εργάζεται ως εισηγήτρια μαθημάτων κίνησης και ως σωματική/αφηγηματική ψυχοθεραπεύτρια. Τέλος, ασχολείται ενεργά με τον τομέα της έρευνας στις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες και την τέχνη μέσω δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε συνέδρια στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Last modified on Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 12:03

Follow Us