Flex & Flow: Somatic Streching με τη Λυδία Ξουράφη

xourafi mathima flex flow

To Flex & Flow αποτελεί μία πρακτική somatic stretching, ευλυγισίας και ψυχοσωματικής  συνειδητότητας. Περιλαμβάνει απαλές, προσεκτικές κινήσεις που βοηθούν να επανασυνδεθούμε με το σώμα μας, να διαχειριστούμε καλύτερα το καθημερινό στρες και να ρυθμίσουμε το νευρικό μας σύστημα. Το σώμα εναλλάσσει θέσεις στο πάνω mat ενώ βρίσκεται σε μία συνεχή ροϊκότητα. Χρησιμοποιούνται τεχνικές flexibility, streching, breathwork και mindflulness.

​​Στόχος είναι η ενεργοποίηση του σώματος και η ανάπτυξη της ευλυγισίας του αντιμετωπίζοντας τον σωματικό εαυτό σαν μια ολότητα που κινείται, δρα, σκέφτεται και εκφράζεται. Η ενσυνείδητη κίνηση μας φέρνει σε αλληλεπίδραση με τα εξωτερικά ερεθίσματα χωρίς να γίνονται αυτά εμπόδια ή απειλή αλλά πηγή δημιουργικότητας. Σημαντικά στοιχεία που επεξεργαζόμαστε στα μαθήματα είναι  η ροή (flow), η κινητικότητα (mobility), η ρευστότητα (fluidity) και η εστίαση (focusing).

Οφέλη:

- Ανάπτυξη σωματικής ευλυγισίας.

- Ενίσχυση ψυχοσυναισθηματικής και σωματικής ενεργοποίησης.

- Βελτίωση της στάσης του σώματος.

- Μείωση του καθημερινού στρες και ανάπτυξη ενσυνειδητότητας.

- Ανάπτυξη δυνατότητας ψυχικής και σωματικής σύνδεσης στο «εδώ και τώρα».

Το επίπεδο είναι ανοιχτό καθώς το μάθημα προσαρμόζεται με διάφορες παραλλαγές σε άτομα από αρχάριο έως και προχωρημένο επίπεδο σωματικής ευλυγισίας. 

Απευθύνεται σε άτομα που θα ήθελαν να αναπτύξουν την ευλυγισία τους, να εξελίξουν την σωματική τους αντίληψη και να ενδυναμώσουν το σώμα τους μέσα από μία mind-body προσέγγιση.
 

Κάθε Δευτέρα πρωί 11.15-12.15 και Τετάρτη πρωί 11.00-12.00

Έναρξη: Τετάρτη 18/09 11.00 π.μ.

Θα υπάρξουν δωρεάν δοκιμαστικά από 18/09 έως και 02/10. Οι ομάδες θα είναι κλειστές είναι ολιγομελής.

Οι ενημερώσεις και συναντήσεις πρακτικών στον χώρο του Mind Body LAB. γίνονται μόνο κατόπιν κράτησης στο τηλ. 6946069448.

mind body lab logo

Mind Body LABΦιλίππου Λίτσα 28, Χαλάνδρι, 15234 (13λ από στ.μετρό Αγ. Παρασκευή)

T. 6946069448

Website: www.mindbodylabathens.com

Insta: @mindbody_lab_

FB: www.facebook.com/mindbody.laboratory

 


Εισηγήτρια:

Λυδία Ξουράφη, MSc Psychologist/Psychotherapist/Mind Body Practitioner

Η Λυδία Ξουράφη είναι ψυχοθεραπεύτρια/mind body practitioner και performer παραστατικών τεχνών. Συνδυάζοντας τις γνώσεις της από τα πεδία της ψυχολογίας του σωματικού θεάτρου και της τέχνης της χορογραφικής performance υλοποιεί μαθήματα κίνησης με στόχο την εκμάθηση τεχνικών της κινητικής/σωματικής παραστατικής τέχνης, την ανάπτυξη της σωματικής αντίληψης και την ενθάρρυνση της σωματικής δημιουργικότητας. Ακόμα, εργάζεται ως ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια  εστιάζοντας στην έννοια των ενσώματων αφηγήσεων. Σπούδασε Ψυχολογία (ΒΑ Psychology-Open University UK/ Deree), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική-Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λούντ της Σουηδίας (ΜSc Lund University, Sweden) και είναι κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ακόμα έχει σπουδάσει Θεατρικές Τέχνες και Σωματικό Θέατρο (EKΠΑ - Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, CISPA.DK), έχει ειδικευτεί στην τέχνη της τοποειδικής Performance στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Στοκχόλμης (Uniarts - Stockholms konstnärliga högskola). Ως καλλιτέχνις αναπτύσσει ατομικά έργα performance και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας παραστατικών τεχνών Tási Dance Collective. Η πρακτική της επικεντρώνεται σε χορογραφικές ,τοποειδικές και δραματουργικές τεχνικές performance και σύνθεσης. Συνεργάζεται με ομάδες χορού και θεάτρου ως δημιουργός και περφορμερ (Riscus Group Theatre, Trial & - Performing Arts, Project Otherness, TeaterInterakt) ενώ υλποιποιεί παραστατικές συνθέσεις και εργεστήρια (Subrealities by Tási Dance Co. – Bios 2024, The Sky has Not Fallen, Yet – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ/ΚΕΤ, Embodying Narratives-Tanzterrain Kinetic Space & Studio Trajectory, The Precariat - MEME gallery/PPLG 2019, Us, Joints –ΚΕΤ 2019). Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Dance Days Chania, Red Jasper Festival, Τρένο στο Ρούφ/Compartments  Dance Festival, ADVP13/Promenade-Bageion, Zante Dance Festival) ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 κέρδισε το βραβείο του Stockholm Fringe Festival «Best Digital Experience» ως δημιουργός της ταινίας – video dance μικρού μήκους με τίτλο “Adult Me”. Είναι απόφοιτη από το τετραετές Κλινικό Πρόγραμμα Ψυχοθεραπείας στο Ινστιτούτο Έρευνας και Συστημικής Θεραπείας «Λόγω Ψυχής» και από το 2016 πραγματοποιεί συνεδρίες για ενήλικες, παιδιά και εφήβους σε κέντρα ψυχικής υγείας με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την επίλυση συναισθηματικών δυσκολιών και την σωματική συνειδητότητα (σημειο ψ - κοινωνικές και δημιουργικές δράσεις, Παιχνίδι - κέντρο ειδικών θεραπειών). Την άνοιξη του 2024 ίδρυσε τον χώρο κίνησης, έρευνας και θεραπείας Mind Body LAB. στο Χαλάνδρι όπου εργάζεται ως εισηγήτρια μαθημάτων κίνησης και ως σωματική/αφηγηματική ψυχοθεραπεύτρια. Τέλος, ασχολείται ενεργά με τον τομέα της έρευνας στις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες και την τέχνη μέσω δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε συνέδρια στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Last modified on Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 11:19

Follow Us