Pilates Flow & Flexibility (Mat, Props) με τη Μαρία Γιασεμί Νικήτα

pilates maria giasemi nikita


Η μέθοδος Pilates είναι ένα εσωτερικό ταξίδι συνειδητών και θεραπευτικών κινήσεων, με βάση τις αρχές της εστίασης της προσοχής, την πλήρη και βαθιά αναπνοή και τη ρέουσα κίνηση που προέρχεται από έναν ενεργοποιημένο πυρήνα.
Όλες οι κινήσεις ξεκινούν από την εν τω βάθει μυϊκή στιβάδα, την «δύναμη» όπως το ονόμασε ο Joseph Pilates, και στη συνέχεια ρέουν προς τα έξω.

Ο μαθητής καθοδηγείται σταδιακά από τον δάσκαλο με την εκμάθηση μέσω της εμπειρίας. Έμφαση δίνεται στο σώμα και την πλήρη προσοχή της κάθε κίνησης που εκτελείται. Το ασκούμενο άτομο γίνεται πιο ευαίσθητο και συνειδητοποιημένο, ως προς το σώμα του και τη σύνδεσή του με το περιβάλλον του, μαθαίνοντας μέσω της παρατήρησης πώς να απομονώσει και σταθεροποιήσει ορισμένα μέρη του σώματός του, ενώ παράλληλα να κινητοποιήσει άλλα. Με τη μέθοδο Pilates αποκτάμε γνώση και έλεγχο του σώματός μας, την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Το μάθημα αυτό δεν είναι απλά Pilates. Μέσα από ένα εύρος τεχνικών ενδυνάμωσης και ευλυγισίας επικεντρωνόμαστε στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, την ανάπτυξη δύναμης και αντοχής αλλα και την επίτευξη λεπτών και μακρυών* μυών.
Δίνεται έμφαση στην αναπνοή, στην τεχνική και στην ακρίβεια ώστε να επιτυγχάνονται τα μέγιστα αποτελέσματα.
Η ποικιλία ασκησιολογίου είναι μεγάλη, ώστε το σώμα να βρίσκεται συνεχώς

Δευτέρα - 20:00
Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή - 11:30
Τρίτη & Πέμπτη -18:00

Tres Marias Movement Cult

Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα
T: 6945591524
Fb: tres marias movement cult
Instagram: tresmarias_movementcult
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Μαρία-Γιασεμί Νικήτα είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της ιδιωτικής σχολής τετραετούς φοίτησης “Θέατρο Ημέρα» στον τομέα Παιδαγωγών-Εμψυχωτών (θεατρικό παιχνίδι, μυθοπλασία,σωματική έκφραση),καθώς και του μονοετούς προγράμματος «Χοροθεραπείας και ανάλυσης της κίνησης» και «Ψυχοκινητικής ανάπτυξης παιδιών» του Δημητρίου Ζάχου (ψυχαναλυτή-χοροθεραπευτή).

Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής της με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό (200μ. κλασικού στίβου, μπάσκετ), τις πολεμικές τέχνες (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Τai chi) και τον χορό (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, παραδοσιακός χορός) ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας και λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και την επίδραση της αναπνοής, της διατροφής,της άσκησης και της αποθεραπείας στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας (σωματικής, διανοητικής και ψυχικής).

Οι αναζητήσεις αυτές την οδήγησαν στην πρακτική της Γιόγκα και του συστήματος Pilates.
Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια ενασχόλησης με το σύστημα της Hatha, Pilates, κλασικού και σύγχρονου χορού, της Ashtanga Yoga, με τις τεχνικές ελέγχου της αναπνοής, του διαλογισμού και της Yoga Nidra, αποφάσισε να εμβαθύνει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία/καθοδήγηση στη Yoga και στο σύστημα Pilates.
Αρχικά παρακολούθησε τη σχολή Swaha Yoga Center (2013) απ’ όπου διαπιστεύθηκε ως δασκάλα Hatha/Vinyasa/Gentle Yoga (350 hrs) και Unnata Aerial Yoga και, έπειτα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε διάφορα ακόμη συστήματα, όπως Pilates, Yoga kids, Prenatal and Postnatal Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Yin Yoga, Nada Yoga, Face yoga, Personal/Group training.

Συγχρόνως, παρακολουθεί σε σταθερή βάση μαθήματα και σεμινάρια πάνω σε τεχνικές διαλογισμού, τεχνικές Pranayama, Feldenkrais, Mindful living, Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga, Adjustment techniques, Yin Yoga , Partner Yoga, Acro Yoga, Kalari payatu, χορού και κίνησης.
Προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο στην προαγωγή της πολυεπίπεδης φροντίδας που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, μυήθηκε στην τέχνη του θεραπευτικού μασάζ της Thai Yoga (basic and advanced level), του Reiki, της Rejuvance και του Gua sha.

Σήμερα παραδίδει και οργανώνει μαθήματα διαφόρων συστημάτων Yoga (Hatha/Yin/Vinyasa/Aerial), Pilates, Functional training ( λειτουργικής γυμναστικής), ακροβατικής εδάφους, ατομικά και ομαδικά, και προσφέρει συνεδρίες θεραπευτικού Thai μασάζ, Reiki, Rejuvance και Gua sha, συνεχίζοντας να μελετά την κίνηση, την αναπνοή και την φωνή ως εργαλεία αυτοπαρατήρησης, έκφρασης, αυτοφροντίδας και ενσυνείδητης παρουσίας.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει ιδρύσει τον ΚΟΙΝΣΕΠ πολυχώρο Yoga, Χορού, Pilates, Κίνησης και Εικαστικών Τεχνών ‘TRES MARIAS movement cult’.

Read 3050 times Last modified on Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 22:24

Follow Us