Ακρόαση από τον Σπύρο Κουβαρά για χορεύτρια και χορευτή

dance audition2

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η Synthesis 748 Dance Co. στο πλαίσιο έρευνας και δημιουργίας του επερχόμενου έργου τους, με τίτλο “AURORA”, θα πραγματοποιήσουν ακρόαση αναζητώντας μια χορεύτρια και έναν χορευτή.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε χορεύτριες και χορευτές σύγχρονου χορού, αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού, με τουλάχιστον διετή επαγγελματική εμπειρία, ικανότητες στον σκηνικό πειραματισμό και στην ανάπτυξη προσωπικού κινητικού λεξιλογίου. Θα συνεκτιμηθεί και ενδεχόμενη, προηγούμενη, εμπειρία των χορευτριών/των, σε performance/exhibition projects.

→ Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ακρόαση, οι ενδιαφερόμενες/μενοι θα πρέπει να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 13 Απριλίου, με τίτλο ΑΚΡΟΑΣΗ, στο οποίο να περιλαμβάνονται τα εξής: βιογραφικό σημείωμα, προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, δυο φωτογραφίες (ολόσωμη και πορτραίτο) και ένα ή δυο video links χορευτικού αυτοσχεδιασμού, μέγιστης διάρκειας 3 λεπτών (όχι απόσπασμα από παράσταση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συμμετοχή στην ακρόαση θα γίνει μέσω αποκλειστικά μέσω πρόσκλησης με e-mail και μετά απο προεπιλογή απο τον χορογράφο με βάση το ηλεκτρονικό υλικό αποστολής των ενδιαφερόμενων.

→ Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2024 σε δυο γκρουπ και παρακαλούνται όπως αποστείλουν τα παραπάνω, μόνοι όσες και όσοι έχουν πλήρη διαθεσιμότητα προβών, πρωινές ώρες 10:00 - 16:00, το διάστημα 5 Νοεμβρίου έως και 20 Δεκεμβρίου καθώς και στις 20, 23 και 27 Μαίου .


SYNTHESIS 748 DANCE CO.

H Synthesis 748 Dance Co., ιδρύθηκε το 2010 στο Παρίσι από τον χορογράφο/χορευτή, Σπύρο Κουβαρά και έκτοτε η ομάδα είναι στο δίκτυο υποστήριξης του CND - Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία, Λίβανο και πρόσφατα στη CICA Museum στην Νότια Κορέα. Απο το 2017, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Αθήνα και η Synthesis 748 Dance Co. επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τα έργα του Σπύρου Κουβαρά αγκαλιάζουν ουτοπικούς κόσμους χρησιμοποιώντας παράλληλα τον μύθο ως εργαλείο επεξεργασίας σύγχρονων προβληματισμών. Η χορογραφική έρευνα συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης εστιάζοντας γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων και την αισθητική ακρίβεια. Το κινητικό λεξιλόγιο της ομάδας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και οι σκηνικές συνθέσεις, που αποτελούν συνήθως και το σημείο αφετηρίας του κάθε έργου, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων που προσλαμβάνονται κυρίως απο το ασυνείδητο και τις αισθήσεις του θεατή.
www.spyroskouvaras.com

Read 1030 times Last modified on Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 08:40

Follow Us