Σεμινάριο κινητικού αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης με την Κέλλυ Διακουλάκη & την Γεωργία Μήλλα

diakoulaki milla seminario contact

’’Εξερευνώντας την ελευθερία’’
Σεμινάριο κινητικού αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης

Με την Κέλλυ Διακουλάκη & την Γεωργία Μήλλα

Βασικό εργαλείο με το οποίο θα δουλέψουμε είναι ο αυτοσχεδιασμός και η έρευνα, αρχικά σε προσωπικό και στη συνέχεια σε συλλογικό επίπεδο.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για εξερεύνηση και έκφραση της έννοιας της ελευθερίας, μέσα από την κίνηση, τον χορό και την δημιουργία κινητικού υλικού/σύνθεση.

Σημαντικό σημείο της έρευνας αποτελεί το να ανακαλέσουμε προσωπικές αναμνήσεις, σαν σημείο αφετηρίας για να παράγουμε υλικό.

Το σεμινάριο βασίζεται στην έρευνά μας σχετικά με την έννοια της ελευθερίας, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του χορευτικού έργου "Una tostada por dos". Θα μοιραστούμε υλικό και εργαλεία από την δημιουργική διαδικασία και τις προσωπικές μας εξερευνήσεις.

Στόχος είναι να καλλιεργηθεί ένα φιλόξενο και περιεκτικό περιβάλλον όπου οι συμμετέχουσες/οντες θα μπορούν ελεύθερα να εξερευνήσουν και να εκφράσουν τις δικές τους ερμηνείες της ελευθερίας μέσω της κίνησης και του χορού.

Όλ@ είναι ευπρόσδεκτ@ να συμμετέχουν, ανεξαρτήτως ηλικίας ή χορευτικού υπόβαθρου.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2024, 15:00-18:00

Μέγιστος αριθμός ατόμων 16.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο 10 λεπτά νωρίτερα.
Η ώρα διεξαγωγής θα τηρηθεί αυστηρά.
Καθυστερήσεις άνω των 15 λεπτών δεν θα γίνονται δεκτές εκτός από έκτακτες περιπτώσεις, καθώς θα διαταράσσεται η ροή του σεμιναρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 35€ / 25€ (φοιτητές, άνεργοι)
--> Για την κράτηση της θέσης χρειάζεται προκαταβολή 50% του αρχικού ποσού, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 16/05/2024.
--> Η εξόφληση γίνεται την ημέρα του σεμιναρίου, πρίν την έναρξη.
--> Πολιτική ακυρώσεων: Σε περίπτωση ακύρωσης της θέσης με ευθύνη της/του συμμετέχουσας/χοντα, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Τεχνουργείο

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πολύ κοντά στο μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης - κόκκινη γραμμή)

 


Κελλυ Διακουλάκη
Απόφοιτη της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού "ΧΟΡΟΧΡΌΝΟΣ" στηνΑθήνα το 2022 με δίπλωμα καθηγήτριας κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού.Το 2023 ολοκλήρωσε την επαγγελματική εκπαίδευση στο σύγχρονο χορό του διεθνούς προγράμματος "TEJIDO CONECTIVO" στην Μαδρίτη ,με βάση την τεχνική Release, όπου ήρθε επισης σε επαφή με τεχνικές floorwork, ακροβατικών, partnering, contact improvisation και instant composition με τους Miguel Angel Punzano, Andrea Amor και Libertad Pozo. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και live improvisation ως performer αλλα και ως creator. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με τους Diego de la Rosa, Shanti Vera, Miguel Tornero,Sebastian Rowinsky, Alvaro Murillo Garcia, Christine
Cole, Nacho Carcaba, Stefano Fabris και Cristiane Boullosa. Ακόμη έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ χορού Βόλου "Transitions", όπου συνεργάστηκε με το χορογράφο Nabi Ouelhadj, στο Φεστιβάλ Ελευσίνας στην παράσταση Gran Bolero του χορογράφου Jesus Rubio Gamo καθώς και στο φεστιβάλ σύγχρονου χορού Μάλτας.
Απο το 2023 εργάζεται ως δασκάλα σύγχρονου χορού σε παιδιά και ενήλικες, παραδίδοντας επισης σεμινάρια χορού και αυτοσχεδιασμού.

Γεωργία Μήλλα
Η Γεωργία αποφοίτησε από τη σχολή χορού της ”Νίκη Κονταξάκη” στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές της με ΒΑ Performing Arts στο Université Paris 8(Γαλλία). Στη συνέχεια, απέκτησε το μεταπτυχιακό της πτυχίο στην Χοροθεραπεία από το Université Paris 5. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εργαστήρια στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων επαγγελματιών χορού όπως Nina Dipla, Jean-Lucien Massot, Τina Breiova, Emmanuelle Lyon, Nacho Carcaba, Shanti Vera, Alvaro Murillo, Christiane Boullosa κ.α. Την περίοδο 2022-23, ήταν μέλος του προγράμματος σύγχρονου χορού Tejido Conectivo στη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις σύγχρονου χορού, ως χορεύτρια και ως χορογράφος. Από το 2018 εργάζεται ως δασκάλα χορού σε παιδιά και ενήλικες με και χωρίς αναπηρίες και παραδίδει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού και χοροθεραπείας.
______________________________
Από τον Μάρτιο του 2023 έχουν αρχίσει να συνεργάζονται ως ντουέτο στις δικές τους χορευτικές δημιουργίες. Επιπλέον, συνεργάζονται στο σεμινάριο χορού Exploring Freedom στο οποίο γίνεται έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και το composition. Το σεμινάριο είναι βασισμένο στην προσωπική τους έρευνα και δημιουργική διαδικασία. Το σεμινάριο έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο Κάιρο και την Μαδρίτη.



Read 76 times Last modified on Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 23:16

Follow Us