Σύγχρονος χορός με την Αθηνά Κυρούση Salvucci στο Χοροlogie

kyrousi athina

H Αθηνά Κυρούση Salvucci, ελληνοϊταλικής καταγωγής, είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Από το 2020 συνεργάζεται με την βελγική ομάδα χορού Siamese Cie κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ευρώπη ( Festival D' Avignon, Clermont Ferrand, Bezons, Mons, Ghent, Brugge, Strasbourg, Paris, Charleroi, Marl, Metz, Luxembourg, Quimper, St Brieuc) κ.α.

Έχει χορέψει σε διάφορα θέατρα και χώρους στην Αθήνα όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Εμπρός, το Κέντρο Μελέτης και Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α. Έχει συνεργασθεί με τους μουσικούς Joe Tornabene, Emmanuel Cremer, Γιώργο Κοκκινάρη, Luca Rossi, Paolo Presta, Vago Tedosio κ.α δημιουργώντας παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με βάση την άμεση σύνθεση, με τον μουσικούς Αντώνη Σταυρινό και Γιάννη Δεσποτάκη για το μουσικοχορευτικό αυτοσχεδιαστικό της σόλο '' Χωρίς Συντηρητικά '' στο 14ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, με τον μουσικό Μπάμπη Κανά για το έργο της '' Blue Point '' και Γιώργο Παππουτσή με το έργο '' Spes Ultima Dea '' στο φεστιβάλ μουσικής και χορού Music in Motion 2016/2017 και ξανά με τον ίδιο χορογραφώντας το ''Οιδιπόδειο Σέλλας '' στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πνύκα.Το χειμώνα του 2021 χορογραφεί στα πλαίσια του Athens Video Dance Project το " Blossom Ground " για την επαγγελματική σχολή Μάρω Μαρμαρινού.

Το 2017 συνεργάζεται με τον Romeo Castellucci για την καινούρια του παραγωγή '' Democracy in America '' στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Έχει συνεργασθεί με χορευτές και χορογράφους όπως Julyen Hamilton, Paolo Cingolani, Koen Augustijnen, Rosalba Torres, Tobias Funke, Αναστασία Λύρα, Τιτή Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχος, Κυριάκος Κοσμίδης, Μέντη Μέγα, Αλίκη Γούσα, Αγγελική Στέλλατου, Εύα Παγουλάτου, Μαριέλα Νέστορα, Ελίνα Παπαδόπουλου, Βανέσα Σπινάσσα, Ελένη Πανταζάτου κ.α.

Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορα φεστιβάλ στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ponderosa της Γερμανίας, την Ιταλία.
Το 2015 συνιδρύει την ομάδα Allopix, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία παίρνοντας μέρος στην Biennale του Μιλάνο εκπροσωπώντας τους νέους καλλιτέχνες της Ελλάδος με το έργο ''Penduloop''.

Ως καθηγήτρια χορού, την ενδιαφέρει η χρήση και διερεύνηση διαφορετικών τεχνικών του χορού, όπως ο σύγχρονος χορός, η τεχνική Graham, το μπαλέτο, η ταραντέλα και το contact improvisation. Έχει δώσει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία.
Το 2018 γίνεται μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ διδάσκοντας την τεχνική Graham και το 2021 μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής Μάρω Μαρμαρινού ( Πέτροβα ).

Από το 2011 έως σήμερα, ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού και σεμιναριακά σε άλλες επαγγελματικές σχολές σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Τρίτη 21.00-22.30

 

ΧΟρΟLOGIE

Πειραιώς 76, 4ος όροφος, 104 35, Kεραμικός
Τ-F 210 52 31 060
www.choro-logie.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
att. Εύα Παγουλάτου

Read 1036 times Last modified on Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 22:38

Follow Us