Kinetic Self: improvising through movement με την Υρώ Γαβριατοπούλου

gavriatopoulou Mindful Kinetics sensorimotor practice

Kinetic Self// Improvising Movement and Self-Reflection

Εισηγήτρια:

Υρώ Γαβριατοπούλου, Ειδικευόμενη Δραματοθεραπεύτρια CPS arts / Dance Artist

Η πρακτική κινητικού αυτοσχεδιασμού και προσωπικής εξέλιξης Kinetic Self// Improvising Movement and Self-Reflection αποσκοπεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αυτογνωσίας και πειραματισμού μέσω της κίνησης και της αυτοπαρατήρησης. Επιστρέφουμε στον πυρήνα,στην αυθεντική κίνηση των σωμάτων μας μέσω επαναλαμβανόμενων κινητικών μοτίβων, επιτρέποντας στο σώμα να αλληλεπιδρά με τον ρυθμό και δίνοντας χώρο για την ανάπτυξη των ατομικών ενστίκτων. Μέσω δομημένων task αυτοσχεδιασμού, τα συμμετέχοντα θα εξερευνήσουν τη δική τους κινητικότητα, θα ανακαλύψουν το ποιοτικό αποτύπωμα που αφήνουν στον χώρο και θα αποκτήσουν μια πιο βαθιά κατανόηση και αποδοχή του εαυτού τους μέσω της κίνησης. Το εργαστήριο βοηθά επίσης στην ενίσχυση των εκφραστικών ικανοτήτων μέσω της κίνησης και του κοινού διαμοιρασμού.

Το μάθημα χρησιμοποιεί διακαλλιτεχνικά εργαλεία ώστε να ενθαρρύνει την αυτοπαρατήρηση, επιτρέποντας στα άτομα να αναγνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και την κίνησή τους μέσω αυτής της διαδικασίας. Χρησιμοποιούμε ένα ζέσταμα που είναι περίπου το ίδιο κάθε μέρα για να καταγράψουμε την  κατάσταση του σώματος και της διάθεσης στο εδώ και το τώρα σε μορφή ημερολογίου. Το μάθημα  χρησιμοποιεί πολύ την ελεύθερη συνειρμική γραφή και την καταγραφή για να φέρει στο συνειδητό  συναισθήματα, σκέψεις και αισθήσεις. Μεταβαίνουμε από πλήρη ησυχία σε συνεχή επαναλαμβανόμενη  κίνηση (bounce), επιτρέποντας στο προσωπικό ρυθμό να αναπτυχθεί σε κάθε άτομο. Έπειτα, μέσω των task,  μπαίνουμε σε μια κάτασταση αυτοπαρατήρησης του εαυτού μας όσον αφορά τον ρυθμό, το χώρο, τα  προσωπικά χαρακτηριστικά και την ενσωμάτωση όλων αυτών των στοιχείων μαζί. Στο τέλος κάθε διαδικασίας,  κάθε άτομο δημιουργεί ένα μικρό σολο που παρουσιάζεται στην ομάδα. Κύρια εργαλεία αποτελούν η   ελεύθερη συνειρμική γραφή, η αυτοπαρατήρηση, η ανατροφοδότηση από τα υπόλοιπα συμμετέχοντα άτομα  και η εστίαση σε μια συγκεκριμένη λειτουργία.

Ωφέλη της πρακτικής:

1. Εύρεση προσωπικής κινήσης και εμβάθυνση σε αυτήν

2. Αντίληψη του περφορμερ για το τι αποτύπωμα αφήνει στον

χωρό

3. Εστίαση σε δυνατά σημεία και ενδυνάμωση τους

4. Εστίαση σε «αδύναμα» μας σημεία μέσα από τα οποία

χτίζουμε την μοναδικότητα μας και το προσωπικό μας στίγμα.

5. Αυτογνωσία μέσω της κίνησης

6. Εξοικείωση με την έκθεση του εαυτού μας στα άλλα άτομα

Στόχος εισηγήτριας:

Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος όπου τα υποκείμενα θα έχουν τον χώρο να ανακαλύψουν και να μοιραστούν το εαυτό τους μέσα από την κίνηση και η ενδυνάμωση των φανερών και μην φανερών εκφάνσεων

του εαυτού.

Η πρακτική απευθύνεται σε χορευτ@, ηθοποι@, performers από όλα τα πεδία και φυσικά οποιοδήποτε  άτομο που θέλει να ανακαλύψει το εαυτό του μέσα από την κινήση.

Εναρξη 19/09, 20.30

Θα υπάρξουν δωρεάν δοκιμαστικά για όλες τις πρακτικές από 18/09 έως και 02/10.

Οι ομάδες θα είναι κλειστές είναι ολιγομελής.

Οι ενημερώσεις και συναντήσεις πρακτικών στον χώρο του Mind Body LAB. γίνονται μόνο κατόπιν κράτησης στο τηλ. 6946069448, xoulydia@gmail.com

mind body lab logo

Mind Body LABΦιλίππου Λίτσα 28, Χαλάνδρι, 15234 (13λ από στ.μετρό Αγ. Παρασκευή)

T. 6946069448

Website: www.mindbodylabathens.com

Insta: @mindbody_lab_

FB: www.facebook.com/mindbody.laboratory

 


Βιογραφικό Εισηγήτριας

H Υρώ Γαβριατοπούλου γεννηθήκε το 1998 στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην «Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μάρω Μαρμαρινού», από όπου αποφοίτησε το 2021. To 2023 ξεκινάει τις σπουδές της πάνω στην Δραματοθεραπεία στο ΚΨΤ (Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών). Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κίνησης και performance με πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ άλλων Rob Hayden, Miguel Pereira, Mehdi Farajpour, Fiona Witherell, Gwen Sampe, Alpo Aalkotoski, Σοφία Μαυραγάνη, Chisato Ohno, Πάνο Μαλακτό, Άρτεμις Λαμπίρη κ.α. Το 2022 ήταν μέλος του διακαλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβαλ Αθηνών & Επιδαύρου με συντονιστή κίνησης τον Marcos Morao. Το 2023 συμμετείχε στο residency του προγράμματος PSA (Paris Summer Academy). Τα τελευταία δύο χρόνια εκπαιδεύεται στην υποκριτική στα εργαστήρια της Ελένη Σκότη, στο θέατρο Επί Κολωνώ. Ως περφόρμερ έχει συμμετάσχει σε διάφορα projects μεταξύ άλλων στην ευρωπαική παραγώγη «Kaspar Machine». Είναι συνδημιουργός των έργων «Testa ID΄s in transition», «Pickok», «Aequorea» (Video Dance) & «(F)OUR» με την ομάδα Souel Dance Company. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβαλ όπως 5ο Φεστιβάλ σύγχρονου χορού Compartments Dance Project, Athens Video Dance Promenade 2022, Zante Dance Festival 23, Dare Dance Festival On Stage, PAF & Dance Days Chania, Athens Video Dance23 “ κ.α. Σήμερα διδάσκει, χορεύει και χορογραφεί με την κολλεκτίβα Tasi, της οποίας είναι συνιδρύτρια και διδάσκει δημιουργικό χορό, σύγχρονο και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκες, ενώ το τελευταίο διάστημα ερευνά την πρακτική της γυρώ από τον αυτοσχεδιασμό και το performance «Kinetic Self».

Follow Us