Εργαστήρι χορευτικού αυτοσχεδιασμού με την Ίριδα Φουστέρη

 fousteri contact workshop

ΕΞΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ | ένα εργαστήρι χορευτικού αυτοσχεδιασμού με την Ίριδα Φουστέρη

Το “ΕΞΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ” [ένα παράξενο έργο-μη-έργο που παρουσιάστηκε τον Μάιο 2023 στα πλαίσια του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθηνών] για δεύτερη χρονιά γίνεται εργαστήρι χορευτικού αυτοσχεδιασμού και ταξιδεύει στην EXPERIMENTA.

Πρόκειται για μία χορευτική πρακτική σχεδιασμένη για όλ@ μας, για την οποία ευπρόσδεκτη αλλά καθόλου απαραίτητη δεν είναι η προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση, αφού κάθε σώμα μες στη διαφορετικότητά του είναι ικανό να κινηθεί, να δημιουργήσει, να επικοινωνήσει. Κυρίως όμως πρόκειται για έναν τρόπο ποιητικής συνύπαρξης, ένα μέσο “φυσικής δικτύωσης”, έναν κοινό τόπο συνάντησης, κατάθεσης και συνδιαλλαγής.

Κάθε μέλος της ομάδας καλείται να φτιάξει ένα ηχητικό/μουσικό κολλάζ πάνω σε συγκεκριμένες ιδέες, το οποίο θα λειτουργεί σαν το προσωπικό του score. Κατόπιν, δίνονται κείμενα και οδηγίες που προσεγγίζουν την ζητούμενη για τον κάθε «ήχο» κινητική διάθεση και ατμόσφαιρα και αρχίζει η πολύ προσωπική έρευνα και ανίχνευση.

Ζητούμενο είναι η επανεστίαση στην απόλαυση, στην ποιητικότητα, στο σώμα –αυτό το τελευταίο “εμπόδιο” της ψηφιακότητας- και στις γλώσσες που αυτό δημιουργεί.

Έλα να γίνουμε μία χορευτική απόπειρα, μία παρέα μοναξιές που ένα απόγευμα την εβδομάδα θα εξασκούνται στη λύτρωση, ψυχή τε και σώματι.

 

Θα χρειαστείς ένα ζευγάρι ακουστικά, ένα mp3 ή το κινητό σου, άνετα ρούχα και πολλή περιέργεια!

Θα χρειαστώ το mail σου έγκαιρα για να στείλω τις ιδέες για τις μουσικές σου επιλογές πριν από την 1η συνάντηση!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάθε Τετάρτη |17.00-19.00

από 2 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2024

 

δίδακτρα:

* 150€ σε τρεις δόσεις στις 02/10, τις 06/11 και 04/12/2024

για τη δέσμευση της θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 30 ευρώ

* 130€ : προπληρωμή των συνολικών διδάκτρων έως τις 02 Οκτωβρίου 2024

για τη δέσμευση της θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 30 ευρώ

_______________________________

Για πληροφορίες/διευκρινήσεις/απορίες/κράτηση θέσης επικοινώνησε στο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6939693273

experimenta logo

Experimenta Area
Κωνσταντινουπόλεως 138, Μεταξουργείο
8’ με τα πόδια από το σταθμό ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο


Το εργαστήρι συντονίζει η Ίριδα Φουστέρη:

Η Ίρις Φουστέρη είναι διαθεματική καλλιτέχνιδα και καθηγήτρια χορού, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η δουλειά της κινείται από τη χορογραφία και την performance, μέχρι τη ζωγραφική, το video dance και τη βίντεο-ποίηση.

Αποφοίτησε το 2004 από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συμμετείχε ως χορεύτρια στην ομάδα της ΚΣΟΤ “Hellenic Dance Company” (2003-2010) με παραγωγές σε Ελλάδα, Βέλγιο και Γαλλία.

Δίδαξε τεχνική Graham στο προεπαγγελματικό και περιστασιακά στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοραγέμου (πρώην «Ραλλού Μάνου»). Από το 2017 έως σήμερα, διδάσκει στην ερασιτεχνική και την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις ομάδες Arthosis, Analysis, τους/τις χορογράφους Χάρη Μανταφούνη, Μαρία Σταματάκη, Σοφία Πίντζου (Ελλάδα/Γερμανία), Βάσια Ζορμπαλή, Justine Goussot, τις σκηνοθέτιδες Ελένη Παργινού, Μαρία Κανέλλου, την εικαστικό Άννα Παπαθανασίου. Υπήρξε, μαζί με τις Γιούλη Γούτσιου και Τόνια Δάκου, ιδρυτικό μέλος της κολλεκτίβας χορού «στιγμή» και τακτική συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού εικόνας και λόγου “misafir”.

Έργα της τόσο παραστατικά όσο και εικαστικά έχουν παρουσιαστεί σε καλλιτεχνικούς χώρους και σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, επιμέλεια κίνησης στο ONC8 της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης, The BeBop Channel Dance and Theatre Film Festival (NY) , Athens Digital Arts Festival, Athens Video Dance Project, Athens International Video Poetry Festival, Music in Motion, Santorini Arts Factory, Akropoditi Dance Festival, Fabrica Athens, Ρομαντικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Video Art Miden, Χοροστάσιον, Art Shelter Festival, κ.α.).

Τέλος, επιμελείται εικονογραφήσεις, έχουν εκδοθεί ένα διήγημά της (εκδ. ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ), μία ποιητική συλλογή (αυτοέκδοση) και το art book ΛΙΚΟΥΙΝΤ (εκδ. ΘΗΕΛΑ), ενώ κάποια πονήματά της φιλοξενούνται στην Αντιπληθυντική Βιβλιοθήκη του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 



Last modified on Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 11:12

Follow Us