Σεμινάριο ιαπωνικής θεραπευτικής τεχνικής Shinka με τον Jens-Holger Kretschmer

Jens Holger Kretschmer therapeftiko seminario

" Οι αρθρώσεις του ισχίου είναι το κλειδί για την υγεία. Στον δυτικό κόσμο, δεν υπάρχει καμία γνώση της σύνδεσης μεταξύ των στρεβλών αρθρώσεων του ισχίου και της διαφοράς μήκους των ποδιών. Η θεραπεία Shinka κλείνει ένα θεραπευτικό κενό πέρα από τους πάτους, τα μαξιλάρια τζελ, τις ανυψώσεις φτέρνας και τις χειρουργικές επεμβάσεις. Προσφέρει μια πραγματική εναλλακτική λύση για πολυάριθμες κλινικές εικόνες, όπως η οστεοαρθρίτιδα, η ολίσθηση δίσκων και η χονδροπάθεια (κατεστραμμένος χόνδρος). Η ικανότητα εξήγησης των συμπτωμάτων και των κλινικών εικόνων είναι αυτό που κάνει αυτή τη μέθοδο τόσο ξεχωριστή. Όταν ο/η ασθενής κατανοεί ότι είναι στο χέρι του/της να γίνει και πάλι απόλυτα υγιής, είναι πρόθυμος/η να κάνει αλλαγές στην καθημερινότητά του/της. Μέσω ειδικών διορθωτικών ασκήσεων και αλλαγών στις καθημερινές συνήθειες, ο/η ασθενής μπορεί να οδηγηθεί ξανά στην απαλλαγή από τον πόνο και στην ανεξαρτησία.

Οι στρεβλές και υποστρεβλωμένες αρθρώσεις του ισχίου κάνουν τα πόδια να φαίνονται διαφορετικού μήκους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διόρθωση των αρθρώσεων του ισχίου είναι ένας καλός τρόπος διόρθωσης προβλημάτων όπως η διαφορά μήκους των ποδιών και οι συναφείς συνέπειές της (λοξότητα της λεκάνης, σκολίωση της σπονδυλικής στήλης, λανθασμένη φόρτιση των αρθρώσεων) Η λεκάνη ισιώνεται και η σπονδυλική στήλη μπορεί να ευθυγραμμιστεί εκ νέου. Τα όργανα τροφοδοτούνται και πάλι λειτουργικά μέσω των σπονδυλικών νεύρων που αναδύονται από τη σπονδυλική στήλη. Η αναπνοή και η κυκλοφορία βελτιώνονται σημαντικά. Μια ευχάριστη αίσθηση του σώματος και μια ορατά καθαρή ευθυγράμμιση είναι συγκινητικές εμπειρίες τόσο για τον ασθενή όσο και για τον θεραπευτή.

Οι καθημερινές ασκήσεις σε συνδυασμό με αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες διατηρούν τη νέα ισορροπία του σώματος και την απαλλαγή από τα ενοχλήματα.

Η θεραπεία Shinka είναι ένας συνδυασμός της Isogai Dynamic Therapy® και της πολυετούς εμπειρίας των Ιαπώνων δασκάλων μου και εμού του ιδίου. Ειδικότερα, θέλω να μεταδώσω τις εκτεταμένες γνώσεις του Watanabe Sensei και του Hori Sensei.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κάνω αυτή την υπέροχη μορφή θεραπείας ευρύτερα γνωστή και έτσι να ανακουφίσω τον πόνο και να κάνω περιττές τις εγχειρήσεις, τα πέλματα και τα παυσίπονα. Εάν υπάρχει αρκετός χρόνος, θα ήθελα επίσης να σας δώσω μια σύντομη εικόνα για το πώς η διατροφή επηρεάζει τον μυϊκό τόνο, τον τόνο των συνδέσμων και των τενόντων. Θα χαρώ επίσης να σας πω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την εντερική σας χλωρίδα οικονομικά αποδοτικά και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό.

Αυτός ο θησαυρός επέτρεψε στην πρακτική μου να ανθίσει εδώ και 20 χρόνια. Το γεγονός ότι μπορώ να βοηθήσω τους ασθενείς μακροπρόθεσμα με γεμίζει με μεγάλη ευγνωμοσύνη. Στόχος μου κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι να βοηθήσω τον/την ασθενή να κατανοήσει την αιτία των παραπόνων.

Στην 20ετή καθημερινή μου εργασία σε ιατρεία και επισκέψεις κατ΄οίκον, έχω μάθει πόσες διαφορετικές κλινικές εικόνες μπορούν να αντιμετωπιστούν με το Shinka. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς είχαν ήδη κλείσει ραντεβού για εγχείρηση και έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο επιστροφής στην ισορροπία και την υγεία.

Τα δικά μου μαζικά σωματικά προβλήματα (διάλυση χόνδρου και στα δύο γόνατα, όταν ήμουν 14 ετών) με οδήγησαν στην αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας στις αρχές της εφηβείας.

Το 1995 γνώρισα τον Ιάπωνα δάσκαλό μου Watanabe Nobuyuki Shihan. Ήταν μεγάλος δάσκαλος της πολεμικής τέχνης του Αϊκίντο, αλλά και «οστεοθέτης» με δικό του ιατρείο στο Τόκιο. Από τον Watanabe Shinan έμαθα μια μοναδική ολιστική μορφή θεραπείας (αρχικά: Isogai Dynamic Therapy, Τόκιο), την οποία έκανα επάγγελμα μετά από σχετική εκπαίδευση στην Ιαπωνία. Από το 1995, παρακολουθώ μαθήματα περαιτέρω κατάρτισης με τον Watanabe Shinan αρκετές φορές το χρόνο και από το 2010 κάνω και ιδιαίτερα μαθήματα.

Έχω μια πολύ στενή σχέση με τον εκπαιδευτή μου στο Isogai Kamoshita Sensei στο Τόκιο εδώ και 14 χρόνια και απολαμβάνω τη δυνατότητα να συνεχίζω να μαθαίνω κάθε δύο χρόνια στην Ιαπωνία. Μαζί με τον Kamoshita Sensei, συμμετείχα στην επιστημονική έρευνα της δυναμικής θεραπείας Isogai στο Πανεπιστήμιο Waseda του Τόκιο, με τον καθηγητή Suzuki. Το 2016, είχα τη μεγάλη χαρά να συναντήσω έναν βετεράνο της Δυναμικής Θεραπείας Isogai, τον 86χρονο σήμερα οδοντίατρο Hori Sensei, ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει και να αναπτύξει αυτή τη θεραπεία για πάνω από 50 χρόνια.

Από το 2004, εργάζομαι καθημερινά ως σωματικός θεραπευτής στο ιατρείο μου και σε κατ΄οίκον επισκέψεις. Ως αποτέλεσμα, έχω εξοικειωθεί με μια μεγάλη ποικιλία κλινικών εικόνων.

Έχω 10 χρόνια εντατικής εμπειρίας με τη Zen Bodytherapy (trigger point, μυοπεριτονιακή εργασία συνδετικού ιστού κ.λπ.).

Από το 2010 είμαι λέκτορας στη Bayerische Theaterakademie August Everding (Βαυαρική Ακαδημία Θεάτρου August Everding), όπου δίνω σεμινάρια και θεραπευτικές συνεδρίες στους σπουδαστές μουσικής.

Από το 2011-2013 αφοσιώθηκα στη μελέτη της ολοκληρωτικής οστεοπαθητικής (κρανιοϊερή θεραπεία, εργασία συνδετικού ιστού).

Το 2023, αναγνωρίστηκα ως ειδικός ολιστικής θεραπείας για τις αρθρώσεις του ισχίου και το μυοσκελετικό σύστημα στην Ιαπωνία).

Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια πρακτικής εμπειρίας, η μεγαλύτερη αγάπη μου εξακολουθεί να είναι η ιαπωνική μέθοδος θεραπείας. Δεν έχω βιώσει ποτέ μια πιο ολοκληρωμένη και όμορφη θεραπεία.

Αγαπώ τη δουλειά μου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία Shinka στη διεύθυνση www.haato.de.

Με εκτίμηση,

Jens-Holger Kretschmer "

______________

πρόγραμμα σεμιναρίου:

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024:

συνάντηση γνωριμίας 17.00 - 19.00

Πέμπτη με Κυριακή 17 - 20 Οκτωβρίου 2024:

8.00 - 9.00 πμ: κεντράρισμα / προετοιμασία

9.30 - 12.00: θεραπεία Shinka

διάλειμμα

15.30 - 18.00: θεραπεία Shinka

•  το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά

www.haato.de

 

δίδακτρα: 290 ευρώ

* για την δέσμευση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50 ευρώ ( σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μετά τις 2/10/2024, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται)

* αποπληρωμή διδάκτρων μέχρι την έναρξη του σεμιναρίου στις 16/10/2024

** η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από 14 άτομα

*** έχουν απομείνει 8 διαθέσιμες θέσεις

www.haato.de

___________________

για πληροφορίες:

Δημήτρης Νικολόπουλος

6932650341

για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε με τον Jens:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

______________

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην

experimenta logo

Experimenta Area
Κωνσταντινουπόλεως 138, Μεταξουργείο
8’ με τα πόδια από το σταθμό ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο

Last modified on Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 12:55

Follow Us