4o Contact Performance Project

4o CONTACT PERFORMANCE PROJECT

Η καινούργια χρονιά έφτασε και μαζί της αρχίζει ο 4ος κύκλος του CONTACT PROJECT και ανυπομονούμε να ξανά βρεθούμε, να συν-δημιουργήσουμε και να χορέψουμε!

Το πρόγραμμα CONTACT ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2022 ως μέρος του προγράμματος CONTACT Erasmus+ (contactproject.eu). Εμπνευσμένο από πρακτικές του χορού και του body percussion το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του CONTACT έχει ως στόχο να ενώσει τους συμμετέχοντες μέσα από μία συλλογική δημιουργική διαδικασία με στόχο να χτίσουν μία performance.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό και προσβάσιμο και απευθύνεται σε όλα τα άτομα (ανάπηρα και μη ανάπηρα) που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής σύνθεσης μέσα από αυτοσχεδιαστικά εργαλεία του χορού.

• Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 02 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2024 και αποτελείται από 12 τρίωρες συναντήσεις.

> Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

• Όπως κάθε χρόνο, οι συναντήσεις του CONTACT Project οδηγούν στη δημιουργία μια performance σε εξωτερικό χώρο. (https://exisdancecompany.gr/contact-workshop).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Περιορισμένος αριθμός ατόμων.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η αποστολή του βιογραφικού σας.

> Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για την ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου, την υποστήριξη της συνεργατικότητας και της συνοχής της ομάδας είναι απαραίτητο να μη γίνονται απουσίες.
Πριν το ξεκίνημα του σεμιναρίου θα προηγηθεί μία εισαγωγική συνάντηση με τους συμμετέχοντες/ουσες για την ενημέρωση του προγράμματος και τη γνωριμία των μελών.

ΙΣΟΝ – Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Θέατρο και το Χορό | 6ος Κύκλος σπουδών | 2024-2025

♿ Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη αναπήρων και μη αναπήρων σπουδαστών.

> Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τ. 6947975002 και 2130411546
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
•  ΙΣΟΝ – Μελενίκου 33, Βοτανικός (Γκάζι)


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ

Άννα Βεκιάρη
Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΕΞΙΣ, Χορογράφος,
Εκπαιδεύτρια Χορού, Χορεύτρια, Χοροθεραπεύτρια

Η Άννα Βεκιάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της επαγγελματικής συμπεριληπτικής ομάδας σύγχρονου χορού ΕΞΙΣ και συνιδιοκτήτρια του ΙΣΟΝ Θέατρο – Χορός, το πρώτο εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (ανάπηρων και μη ανάπηρων) για το θέατρο και το χορό στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της “Άννας Πέτροβα” το 2010. Είναι τελειόφοιτη χοροθεραπεύτρια στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας και Polestar Pilates instructor. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει δουλέψει ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραστάσεις και έχει παρακολουθήσει το εργαστήρι σχεδιασμού θεατρικών φωτισμών με την Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα DanceAbility Teacher Training με τον Alito Alessi, μέθοδος αυτοσχεδιασμού/contact improvisation για συμπεριληπτικές ομάδες, στη Βιέννη και από τότε δουλεύει σα δασκάλα χορού σε συμπεριληπτικό πλαίσιο σε παιδιά και ενήλικες. Έχει συνεργαστεί με διάφορους συλλόγους MDA (Σωματείο για τη Φροντίδα Άτόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) , ΣαμΣκΠ (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας), ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων), Πρότυπο Κέντρο Χαϊδαρίου κ.α. και με σχολεία ειδικής και γενικής εκπαίδευσης. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2020- 2021 συνεργάστηκε με το KEA-AMEA (Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία) ως χορογράφος στο πλαίσιο της δράσης «Εργαστήρια Παραστατικών Τεχνών Κοινωνικής Συμπερίληψης» για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία στον πολιτισμό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συνεργαστεί με ομάδες και συμπεριληπτικούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το Φεβρουάριο του 2023 έγινε δεκτή στο Alleyne Dance Mentorship Programme για νέους χορογράφους.Το 2015 δημιούργησε την επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού ΕΞΙΣ στην οποία χορογραφεί και διοργανώνει σεμινάρια ( Φεστιβάλ χορού Ακροποδητί, Λυρική σκηνή, Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Cumana Dance, Θέατρο Εμπρός κ.α). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργάζεται με συμπεριληπτικές ομάδες χορού και συμπεριληπτικούς φορείς από το εξωτερικό.


Εύα Μιχαηλίδου
Εκπαιδεύτρια Χορού, Χορεύτρια, Χοροθεραπεύτρια

Η Εύα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι, Αττικής. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολή Χορού της Δ. Γρηγοριάδου, με πτυχίο Καθηγήτριας Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού. Την περίοδο 2016-2019 παρακολούθησε την Τριετή Εκπαίδευση Χοροθεραπείας, στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει για δύο χρόνια στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’Σκυτάλη’’, ένα πρόγραμμα εισαγωγής και εκπαίδευσης του χορού στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, χορηγούμενο και υποστηριζόμενο από το ‘’Κέντρο Μελέτης Χορού Ρ. Ι. Ντάνκαν’’ και από το Ίδρυμα ‘’Στ. Νιάρχος’’. Την περίοδο 2021-2023 , στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘’Contact’’ Erasmus Plus , σε συνεργασία με την χορογράφο-χορεύτρια Άννα Βεκιάρη , συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια χορού και μουσικής, στο ΊΣΟΝ Θέατρο-Χορός- Χώρο συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών. Έχει εργαστεί σε σχολές χορού και δήμους της χώρας (Δήμος Περάματος, Δήμος Χαΐδαρίου), ως καθηγήτρια κλασικού, σύγχρονου και παραδοσιακών χορών. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης της στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, έχει κάνει την πρακτική της άσκηση σε δημόσιους χώρους ψυχικής υγείας. (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω, Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων). Σήμερα, εργάζεται εθελοντικά σε συνέχεια της πρακτικής της άσκησης, ως Χοροθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο ‘’Παίδων Π. Α Κυριακού’’, στο κέντρο Ημέρας ‘’Το Λιθαράκι’’, για παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και ψυχικής αποδιοργάνωσης (3-8 ετών). Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στο Χορό και την Χοροθεραπεία, έχει σπουδάσει πιάνο, θεωρία της μουσικής και τραγούδι.

 

Last modified on Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 19:57

Follow Us