Εβδομαδιαία μαθήματα: Φωνή εν Κινήσει | από το Σώμα στο Σύνολο με την Άννα Λούνα Λούβαρη

louvari mathima aytosxediasmou

Άνοιγμα της Φωνής και Κύκλοι Αυτοσχεδιασμού

Ένα εβδομαδιαίο εργαστήρι για την  απελευθέρωση της φωνής μέσα από την κίνηση και την επαφή, και για την καλλιέργεια της ικανότητας να αυτοσχεδιάζουμε πολυφωνικά.

Το κάθε μάθημα είναι τρίωρο κι αποτελείται απο δύο μέρη, με ένα δεκάλεπτο διάλειμμα ενδιάμεσα.

 

 Άνοιγμα της Φωνής

Εδώ θα πάρουμε χρόνο να συνδεθούμε με το σώμα. Θα εξερευνήσουμε πώς η κίνηση και η σωματική επαφή ελευθερώνουν την αναπνοή και τον ήχο, πώς ανοίγουν δρόμους προς καινούριες δυνατότητες στο εύρος, το μέγεθος, τα χρώματα, τις ποιότητες της φωνής, και κυρίως, πώς μας επιτρέπουν να συνδεόμαστε με αυτό που αισθανόμαστε, και να αφήνουμε τη φωνή μας να γίνεται φορέας αυτού, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.

Θα δουλέψουμε ατομικά και σε ζευγάρια.

 

Κύκλοι Αυτοσχεδιασμού

Εδώ θα καλλιεργήσουμε την ευαισθησία στο πώς ακούμε, ώστε να μπορούμε να εναρμονιζόμαστε ως σύνολο και να δημιουργούμε μουσική στη στιγμή. Θα δουλέψουμε εργαλεία όπως το ισοκράτημα, τη δημιουργία ηχοτοπίου με ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα, και τη συνθήκη του solo -όταν το σύνολο φτιάχνει μια αρμονική βάση ώστε μία φωνή να μπορεί να πατήσει και να πετάξει προς όπου νιώθει.

Θα δουλεύουμε ομαδικά, κι ο καθένας θα έχει πάντα το χώρο να μπαίνει σε αυτό που συμβαίνει με τον προσωπικό του τρόπο.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή, ή και να βουτήξουν βαθύτερα, στη σχέση τους με τη φωνή, το σώμα, τον αυτοσχεδιασμό και την πολυφωνία, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας.

Το εργαστήρι είναι ένα κράμα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις στις οποίες εκπαιδεύθηκε ανά τα χρόνια κι ανακαλύψεις από την προσωπική της πρακτική, δεμένα απ’την ανάγκη να μοιραστεί την μαγεία που συμβαίνει όταν κανείς συνδέεται με τη φωνή του και ξεπερνά τα μέχρι τότε όρια, καθώς και τη δύναμη που έχει το να συντονίζονται πολλές διαφορετικές φωνές acapella, στο κοινό τραγούδι της στιγμής.

Θα λειτουργήσουν δυο διαφορετικά τμήματα:

Πρωινό τμήμα: 
Δευτέρες
10:00-13:00 (από 30 /9 μέχρι και 9/12)

Απογευματινό τμήμα:
Παρασκευές
18:00-21:00 (από τις 4/10 μέχρι και τις 13/12)

Τα πρώτα 4 μαθήματα για το κάθε τμήμα θα λειτουργήσουν ως drop in, κι έπειτα η ομάδα μένει ως έχει.

Δίδακτρα:

12€ το μάθημα ως drop in

10 € το μάθημα σε περίπτωση παρακολούθησης όλου του κύκλου

Πληροφορίες | Εγγραφές:

Άννα Λούνα Λούβαρη
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 6945964047

experimenta logo

Experimenta Area
Κωνσταντινουπόλεως 138, Μεταξουργείο

10΄ με τα πόδια από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο

15' με τα πόδια από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός


Σύντομο Βιογραφικό:

Η Άννα Λούνα Λούβαρη φοίτησε σε σχολές χορού (προπαρασκευαστικό τμήμα της ΚΣΟΤ, 1ο έτος στο Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance) κι έπειτα, ψάχνοντας σπουδές στις οποίες να μπορεί να εξερευνήσει την φωνή και την κίνηση παράλληλα, στράφηκε προς το θέατρο κι αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Δήλος. Από εκεί έδωσε βάση στο σωματικό θέατρο και δούλεψε με δασκάλους τη Ρόζα Προδρομου, την Αλεξάνδρα Καζάζου, την Juliana Bloodgood, τον Rafal Habel, και άλλους. Δίνοντας πια έμφαση στο άνοιγμα της φωνής μέσω της κίνησης, άρχισε να παρακολουθεί εκπαιδεύσεις στην μέθοδο Roy Hart με δασκάλους όπως Ulrik Barford, Edda Heeg, Walli Hoffinger, και ολοκλήρωσε το μονοετές πρόγραμμα «Voice in artistic expression». Όσον αφορά το τραγούδι, το αγάπησε ως μέλος χορωδιών, και συνέχισε κάνοντας μονωδία με την Dinah Stieringer και την Ευαγγελία Καρακατσάνη. Έχει εργαστεί στο χώρο του θεάτρου και με παιδιά (μουσικοκινητική αγωγή, play based learning), καθώς και σε άλλους τομείς.


Last modified on Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 12:00

Follow Us