Πρωινά μαθήματα Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα

zexas mathima axis syllabus
Τι είναι το Axis Syllabus

Το Axis Syllabus είναι ένα σύστημα ανάλυσης της κίνησης, ένα συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα αναφοράς ή ένα λεξικό που αφορά στην οργάνωση και αλληλοσυσχέτιση εμπειρικών κι επιστημονικών ευρημάτων σχετικά με τη μελέτη του ανθρώπινου σώματος. Περιλαμβάνει ανατομικές λεπτομέρειες, φυσική, πρακτικές εφαρμογές, έρευνα, ανάλυση και μετάδοση της πληροφορίας.

Χρησιμοποιεί, επίσης, μια δεξαμενή κλινικών και εμπειρικών γνώσεων κι ένα σύστημα συμβόλων για να περιγράψει το σώμα σε κίνηση, με όρους προσανατολισμού, ανατομικών δομών και φυσικών αρχών.

Το διδακτικό υλικό του δεν αποτελείται από μια λίστα δεδομένων και παγιωμένων πληροφοριών ή ασκήσεων. Δεν αποτελεί συγκεκριμένη μέθοδο, ωστόσο ο/η κάθε δάσκαλος/α μπορεί να χρησιμοποιεί θεμελιώδη κινητικά μοτίβα ή/και να ενσωματώνει γνώση και από αλλά σχετικά πεδία που αφορούν στην κίνηση. Μέσα από το σύστημα αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουμε σταδιακά τον δικό μας τρόπο κίνησης και αντίληψης του σώματος, καθώς μετακινούμαστε στον χώρο με τη βοήθεια εμπειρικών και επιστημονικών δεδομένων.

18 Σεπτεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2024

κάθε Τετάρτη 10.15 - 11.45 πμ
σύνολο μαθημάτων: 14

Δίδακτρα:
* μεμονωμένο μάθημα - Drop in: 10 €
* προπληρωμή 14 μαθημάτων: 130 €
* προπληρωμή 7 μαθημάτων: 65 €

Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook Timos Zechas (inbox)
Τηλ. 6973826166

 

experimenta logo

Experimenta Area
Κωνσταντινουπόλεως 138, Μεταξουργείο
8’ με τα πόδια από το σταθμό ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο


Ο Τίμος Ζέχας είναι χορευτής, δάσκαλος χορού και παιδαγωγός μεθόδων Somatics. Έχει εμπειρία στον σύγχρονο χορό, στο κλασικό μπαλέτο, στον αυτοσχεδιασμό, στο contact improvisation, και έχει πιστοποιηθεί να διδάσκει Axis Syllabus (2014), μέθοδο Feldenkrais (2015), τεχνική Pilates (2005), Αντιληπτική Ψύχο-Παιδαγωγική (DBM) Fernando Pessoa University (2015), Fascial Fitness (2016). Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη (1999) και έχει μελετήσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη (2002-03).

Υπήρξε μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και καταξιωμένους χορογράφους και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Έχει επίσης παρουσιάσει κατά καιρούς δικές του σόλο χορογραφίες.

Έχει διδάξει και χορέψει σε διεθνείς διοργανώσεις στην Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία, Φιλανδία, Τσεχία κ.α. και σε διεθνείς διοργανώσεις του Axis Syllabus. Διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Τατιάνας Λοβέρδου σύγχρονο χορό, θεωρία σύγχρονου χορού, τη μέθοδο Feldenkrais και Axis Syllabus. Έχει διδάξει θεωρητική και βιωματική ανατομία στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και τη μέθοδο Feldenkrais στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η προσέγγιση του περιλαμβάνει εφαρμοσμένη φυσική και ανατομία, έρευνα, ανάλυση και τρόπους μετάδοσης της πληροφορίας. Είναι μέλος του Axis Syllabus Research Meshwork (ASRM).
Έχει συνεργαστεί με το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, 2015) στην εκπόνηση οδηγού σπουδών για το σύγχρονο χορό και με το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής (ΚΕΔΙΒΙΜ, Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης 2023).



Last modified on Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 18:54

Follow Us