Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Utopia Laboratory | Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού “Τι χορεύω όταν χορεύω;”
Ο χορός είναι ο λόγος μας, ο τρόπος να υπάρξουμε και να κινηθούμε στο περιβάλλον, να επικοινωνήσουμε και να συνεννοηθούμε, να αφηγηθούμε. Έχει στοιχεία της ταυτότητας και της ιστορίας μας, της εκπαίδευσης και της καταγωγής μας, των εμπειριών, της επιθυμίας μας, στοιχεία συνειδητά και ασυνείδητα.
Στο διήμερο εργαστήριο θα μπούμε στη διαδικασία να παρατηρήσουμε τις επιλογές που κάνουμε όταν χορεύουμε, την ορμή και τη δυναμική με τις οποίες μπαίνουμε στις φόρμες και τη ροή. Θα αφουγκραστούμε το ρυθμό του χορού μας και θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε την ηχώ της κίνησής μας. Θα προχωρήσουμε στο να επανεξετάσουμε και να αποδομήσουμε τα δεδομένα μας. Θα ασκηθούμε στο να διευρύνουμε το πεδίο του τι θεωρούμε πιθανό, να ξεκλειδώσουμε περιοχές ανεξερεύνητες, να αισθανθούμε σίγουρες/οι και έτοιμες/οι ώστε να ανοίξουμε προς κάθε πιθανή κατεύθυνση. Κι εκεί θα εκπαιδευτούμε ώστε να μην χανόμαστε στο νέο, αχανές πεδίο. Ο στόχος μας θα είναι να φέρουμε σε πρώτο πλάνο την επιθυμία μας, ώστε να επισκεφτούμε και να απολαύσουμε νέα κινητικά τοπία, συνδέσεις άλλης λογικής και να αναπτύξουμε νέους τρόπους διάρθρωσης του χορού μας.
Όλη αυτή η διαδικασία θα γίνει μέσα από ασκήσεις που αφορούν το σώμα, τη νόηση και την αντίληψή μας. Θα χορέψουμε πολύ, αλλά και θα παρατηρήσουμε ποιοτικά τους συγχορευτές και τις συγχορεύτριές μας, για να μάθουμε απ’ αυτές/ούς, μελετώντας και κατανοώντας το πώς η/ο άλλη/ος ερμηνεύει την ίδια οδηγία με εμένα.
***Το επίπεδο του σεμιναρίου είναι ανοιχτό
06-07 Απριλίου 2024
Σάββατο 11:00-14:00 - Κυριακή 13:00-16:00
Κόστος: 50€
Συμμετοχές (έως 04/04) : utopiaseminars@gmail.com
ONOMA/ΕΠΙΘΕΤΟ/ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
• Utopia Laboratory, Ακομινάτου 8, Μεταξουργείο
Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου είναι χορεύτρια και χορογράφος και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής σχολής χορού και του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το διάστημα 2004-08 έζησε στις Βρυξέλλες, όπου συνέχισε την εκπαίδευσή της στο χορό και τον αυτοσχεδιασμό. Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορους/ες καλλιτέχνες/ιδες, ενώ έχει επιμεληθεί την κίνηση σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Την περίοδο 2009-2014 συνεργάστηκε με την Ηρώ Αποστολέλλη, σαν ομάδα ‘Carnation’ με την οποία δημιούργησαν τρία έργα. Το 2015 ξεκίνησε τις προσωπικές της χορογραφικές απόπειρες. Έχει χορογραφήσει τα έργα Blossom, Tο Βλέμμα & το Τέρας, Δωμάτια, Ένας πολύ Ειρηνιρικός ωκεανός, Ο κήπος, Η απόλαυση της αναπαράστασης.
Τα έργα της έχουν επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟ και τον Οργανισμό ΝΕΟΝ, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, MIRfestival, κ.α.
Την περίοδο 2021-2022 εργάστηκε πάνω στο ερευνητικό της έργο με τίτλο: Η αναπαράσταση του τραύματος: η αποτύπωση της εμπειρίας στο σώμα και η συμπερίληψη του πραγματικού σώματος στην τέχνη του χορού, το οποίο εξέδωσε σε 150 αντίτυπα και το οποίο επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ.
Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στις επαγγελματικές σχολές Ακτίνα, Χορός, Μοντέρνοι καιροί. Διδάσκει επίσης ashtanga vinyasa yoga στη σχολή της Ελευθερίας Λαγουδάκη.
Τώρα εργάζεται πάνω στο νέο της έργο Τρεις αριστεροί αντίχειρες.
