Groovy flowering | σεμινάριο αυτοσχεδιασμού & ενσυνείδητης κίνησης με την Κυβέλη Κουβάτση

kouvatsi seminario contact

Σε αυτό το τρίωρο εργαστήριο εστιάζουμε στην κινητήρια επίδραση του Ήχου: αφουγκραζόμαστε τις δονήσεις μας, παρατηρούμε τα ρυθμικά μοτίβα που παράγει το σώμα μας, επιτρέπουμε στην κίνηση μας να επηρεαστεί από μελωδίες και χορεύουμε ξέφρενα με τρελιάρικες μουσικές.

Το εργαστήριο προτείνει εργαλεία και τρόπους με στόχο

● την ανάπτυξη της κιναισθησίας, της επίγνωσης κίνησης/εαυτού και της αυτοπαρατήρησης
● την ενδυνάμωση μέσα από την αποφόρτιση και την ευπλαστότητα
● τη ρύθμιση του νευρικού συστήματος

 
Θα επιτρέψουμε στο σώμα την πηγαία και αυθόρμητη κίνηση που μπορεί να προκύψει μέσα σε ένα δομημένο αλλά εύπλαστο περιβάλλον καθοδήγησης μέσω

● κινητικού αυτοσχεδιασμού μέσα από το πρίσμα της βιωματικής ανατομίας
● εικονοπλαστικών αφηγήσεων
● ηχητικών ερεθισμάτων
● συνειδητού αγγίγματος σε ζευγάρια
● ασκήσεων εμπνευσμένων από το Losing Ground, το SRT και τον διαλογισμό
● scores | ανοιχτών ερωτήσεων/οδηγιών
● αισθητηριακών αποτυπώσεων

Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν αφορμές για συνειδητούς χορούς, αισθητηριακές εξερευνήσεις και δημιουργικές πρακτικές.

 
Σημείωση για τη μεθοδολογία διδασκαλίας*

Το “μάθημα” είναι σαν μια υδάτινη φούσκα που μας περικλείει, κάνοντας διακριτά τα όρια του μέσα και του έξω, όμως εύπλαστη και δεκτική, ώστε να μετασχηματίζεται ανάλογα με τις ανάγκες των υποκειμένων που εισέρχονται σε αυτήν. Εγώ, ως δημιουργός και επιμελήτρια αυτής της φούσκας, φροντίζω το εσωτερικό της ώστε όσα άτομα εισέρχεστε σε αυτήν να βιώσετε μια εμπειρία δική σας, δεν δημιουργώ όμως την εμπειρία για εσάς, ούτε είναι σκοπός μου να σας προσφέρω άλλο ένα ρούχο πληροφοριών για να φορέσετε.

Τα εργαλεία που μοιράζομαι εξυπηρετούν μια πρακτική αφαίρεσης, και καλλιεργούν το να εντοπίζεις τη γυμνή, πηγαία, ευφήμερη, παντοτινή, ρευστή, παρούσα κίνησή σου, την δική σου διαρκή μοναδική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχουν λάθη και σωστά, μόνο εξερεύνηση μέσα από ειλικρινή αυτοπαρατήρηση, ενεργητική ακρόαση, ερωτήματα και γνήσια αλληλεπίδραση με σεβασμό για το Άλλο.

Πότε: 20 Απριλίου 2024 | 17.00 - 20.00
Που: Loop Dance Lab, Μπεραντζόφσκυ 17, Πετράλωνα (Φιλοπάππου, 10’ από τον ΗΣΑΠ)
Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος: 30€ / 25€ early bird μέχρι 31 Μαρτίου / 20€ μειωμένο

→ Απαραίτητη η κράτηση θέσης με προπληρωμή.
Email κρατήσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


kouvatsi kyveliΗ Κυβέλη διδάσκει, ερευνά και επιμελείται δράσεις που αφορούν τον χορό, με έδρα την Αθήνα και τη Λευκάδα. Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2021) και τελειόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Το ενδιαφέρον της κινείται γύρω από τη φροντίδα πλαισίων και εκπαιδευτικών διαδικασιών όπου ενήλικες και παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να έρχονται σε επαφή, να βιώνουν, εξερευνούν και ανθίζουν μέσα από την χορευτική εμπειρία.

Από το 2017 διδάσκει ανά περιόδους μαθήματα χορού για παιδιά σε σχολές χορού, summer camps και σχολεία. Τα μαθήματά της εστιάζουν στη βιωματική εμπειρία του χορού, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών μέσα σε μη επικριτικά πλαίσια, την καλλιέργεια της συνειδητότητας του σώματος και τη σχέση με το ρυθμό και το περιβάλλον. Από το 2020 έρευνα, αναπτύσσει και μοιράζεται τις πρακτικές Losing Ground (partnering) και Bloom Inside | sensorial explorations | reflective dances | creative practices (αυτοσχεδιασμός και ενσυνείδητη κίνηση).

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται παράλληλα ως υπεύθυνη οργάνωσης, επικοινωνίας και προώθησης σε σχολές, καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και παραγωγές, κυρίως στο πεδίο του χορού. Είναι συνιδρύτρια του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος χορού Unplugged Dance (2021), και του χώρου φιλοξενίας body & mind πρακτικών Paleochori (2021), στο Νεοχώρι Λευκάδας.

 

Read 705 times Last modified on Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 08:22

Follow Us