Unplugged Dance 2024 - Kαλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού

UnpluggedDance2024

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την τρίτη έκδοση του καλοκαιρινού εκπαιδευτικού προγράμματος Unplugged Dance!

4 εβδομάδες χορευτικής εξερεύνησης, συνύπαρξης και αποφόρτισης, σε μια καταπράσινη γωνιά της Λευκάδας.
8 μοναδικά εργαστήρια που συνομιλούν με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του χορού, προσφέροντας παράλληλα ένα γόνιμο έδαφος ώστε να καλλιεργήσουν οι συμμετέχοντες τις δικές τους προσωπικές αναζητήσεις γύρω από το σώμα και την τέχνη του Χορού.
11 έμπειρες/οι συντονίστριες/ές που προτείνουν τη χορευτική πράξη και πρακτική μέσα από το πρίσμα της ενσωμάτωσης.

Αν ψάχνεις:

● ένα μέρος για να εμβαθύνεις στη σχέση σου με τον χορό μέσα από ένα μεταμορφωτικό ταξίδι αυτοανακάλυψης
● ένα μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονων προσεγγίσεων του χορού μέσα από το πρίσμα της ενσωμάτωσης
● ή απλώς ένα ασφαλές μέρος για να αποσυνδεθείς από τους ρυθμούς της πόλης και να επανασυνδεθείς με τη φύση, τον εαυτό σου και τους άλλους, αυτό το πρόγραμμα είναι για σένα!

Διάρκεια: 4 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2024

Χώρος διεξαγωγής: Paleochori, Νεοχώρι Λευκάδας, Ελλάδα

Σύνοψη προγράμματος:

1η εβδομάδα | 4 – 11 Αυγούστου 2024

Laughter Somatics με την Antoinette Helbing & Sculpting Body-Images με την Πηνελόπη Μωρούτ

Η εναρκτήρια εβδομάδα του φετινού Unplugged Dance συνδυάζει τον δυναμικό χορευτικό αυτοσχεδιασμό και την έντονη σωματικότητα με την πράξη του γέλιου ως μια δυναμική και εσωτερική εξερεύνηση της τέχνης του να αφήνεσαι. Αν αναζητάς τρόπους να διοχετεύσεις δημιουργικά την ενέργειά σου, να επανεξετάσεις με τόλμη τις κινητικές σου συνήθειες, ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες και αν θες να εξερευνήσεις το γέλιο μέσα από ένα τελείως νέο πρίσμα, αυτή η εβδομάδα είναι ειδικά σχεδιασμένη για σένα! !

 

2η εβδομάδα | 11 – 18 Αυγούστου 2024

The Body The Player The Journey με τη Rafaela Sahyoun & espaciopropio.augenblick με τους Fernando Nicolás Pelliccioli & Carlos Osatinsky

Η δεύτερη εβδομάδα εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο το παιχνίδι, απελευθερώνει τη σωματική ευφυΐα. Θα εμβαθύνουμε στις αρχές της βιο-τασο-ακεραιότητας (biotensegrity), θα κινηθούμε μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς και θα ανακαλύψουμε ξανά το σώμα μας μέσω εργαλείων εμπνευσμένων από τις τεχνικές Alexander and Klein Technique™. Μια μεταμορφωτική εβδομάδα συλλογικής εξερεύνησης των εκφραστικών δυνατοτήτων του σώματος.

 

3η εβδομάδα | 18 – 25 Αυγούστου 2024
Somatic Art® Practice: Roots με τη Μαρίνα Τσαρτσαρά & In Context, in Resonance, in Play με τις Anna Konjetzky & Sahra Huby

Αυτά τα δύο εργαστήρια μας προσκαλούν να σκεφτούμε τους εαυτούς μας ως μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, όπου είμαστε αλληλένδετοι με άλλους ανθρώπους και είδη. Θα ανακαλύψουμε τη μοναδική προσέγγιση της βιωματικής ανατομίας μέσω του Body-Mind Centering® και του Somatic Art® ενώ παράλληλα εξερευνούμε τους ατελείωτους τρόπους που αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας μέσω παιχνιδιάρικων scores (οδηγιών). Μια πρόσκληση να ξανα επισκεφτείς τον εαυτό σου μέσα από ανοίκεια μονοπάτια και παρέα με άλλους.

 

4η εβδομάδα | 25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024
Losing Ground με τον Γιώργο Σιώρα Δεληγιάννη & την Κυβέλη Κουβάτση
& Resilient Rivers με τη Vanessa Grasse

Η τελευταία εβδομάδα του Unplugged Dance είναι αφιερωμένη στη βραδύτητα. Μέσα από πρακτικές που ρυθμίζουν το νευρικό μας σύστημα, και αισθητηριακές προσεγγίσεις της Ετερότητας, θα μάθουμε από και για τον κόσμο των υγρών, θα καλλιεργήσουμε οικολογικούς τρόπους συσχέτισης και θα εξασκήσουμε τη συν-κίνηση ακούγοντας με το δέρμα μας ό,τι υπάρχει πέρα από αυτό. Εάν αναζητάς μια ήπια, συστηματική και ανατροφοδοτική προσέγγιση που γεφυρώνει την προσωπική έρευνα και αναστοχασμό με την συνεργασία, τότε αυτή η εβδομάδα είναι ιδανική.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια εδώ → (πατήστε)

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ/ΠΟΙΕΣ/ΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Πιστεύουμε στα εξαιρετικά οφέλη που ο χορός μπορεί να προσφέρει στον κάθε άνθρωπο, αναπτύσσοντας τον τόσο σωματικά/κινητικά όσο και πνευματικά και κοινωνικά, και θεωρούμε πώς αυτό το εγχείρημα μπορεί να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ του επαγγελματικού πεδίου του Χορού και της ευρύτερης κοινότητας πολιτών που ενδιαφέρονται να μάθουν, να εξερευνήσουν και να επωφεληθούν μέσω της κίνησης και του Χορού.

Σε όλες τις παραπάνω πρακτικές, τόσο επαγγελματίες όσο και συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη εμπειρία μπορούν να συνυπάρχουν οργανικά και να συμβάλλουν στη συλλογική εμπειρία της ομάδας, ενώ παράλληλα εμβαθύνουν στις ατομικές τους αναζητήσεις προσεγγίζοντας τις μεθόδους σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση του σώματος και του νου τους. Για το λόγο αυτό η διαμόρφωση μικτών ομάδων επαγγελματιών και μη, αποτελεί συνειδητή επιλογή ώστε να ενθαρρύνεται η πράξη του χορού ως μια εμπειρία ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους.

Αν επιθυμείς να εξερευνήσεις τον χορό ως μια πρακτική ενσωμάτωσης συνυπάρχοντας σε μια ομάδα, είσαι παραπάνω από ευπρόσδεκτος/η/ο, ανεξάρτητα από προηγούμενη εμπειρία σε μαθήματα χορού.

● 4 εβδομάδες, 8 εργαστήρια, 11 εισηγητές/ριες, 6 ώρες καθημερινής πρακτικής
● 2 εργαστήρια ανά εβδομάδα που επιλέχθηκαν έτσι ώστε να δημιουργήσουν τέσσερις ξεχωριστές εβδομαδιαίες εμπειρίες
● Θρεπτικά και γευστικά χορτοφαγικά γεύματα με βιολογικά προϊόντα
● Κατασκήνωση με δική σας σκηνή ή σε σκηνή canvas bell tent
● Διαμονή στη φύση σε έναν ασφαλή και οργανωμένο χώρο
● Αποσύνδεση από τους σύγχρονους περισπασμούς και επανασύνδεση με την απλότητα και την ηρεμία δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να συνδεθείς με τον εαυτό σου.


Εγγραφές:

Κλείσε τη θέση σου ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο → (πατήστε)
Μπορείς να παρακολουθήσεις 1, 2, 3 ή 4 εβδομάδες.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα κατανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας.
Στα πακέτα συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια, διαμονή και διατροφή.

Early Bird μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024


 

Read 885 times Last modified on Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 22:46

Follow Us