Σεμινάριο Κινητικού Αυτοσχεδιασμού και Χορογραφικής Σύνθεσης με την Πέρσα Σταματοπούλου

stamatopoulou seminario contact
«Αντικριστά»

Η Πέρσα Σταματοπούλου, χορογράφος, καθηγήτρια σύγχρονου χορού, θα διοργανώσει ένα σεμινάριο με αφετηρία τις αντικριστές σχέσεις.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο διαπραγματεύεται την έννοια της παρατήρησης, της συνδιαλλαγής και της επαφής με οτιδήποτε υλικό ή άυλο βρίσκεται απέναντι μας.

Ο εαυτός μας, ο άλλος, ο χώρος, τα αντικείμενα γίνονται εν δυνάμει ένας συνομιλητής ανοιχτός για να δημιουργηθεί και να αποτυπωθεί ένας διάλογος πολλαπλών ερμηνειών και εκφράσεων, μέσα από μία ερευνητική και πολυσυλλεκτική διαδικασία.
Παραμένοντας ενεργοί στο παρόν και μ ένα σώμα που του επιτρέπουμε να αφεθεί σε κάθε είδους ερέθισμα, να το αξιολογήσει και να το αναγάγει σε μία ελεύθερη κινησιολογική δομή και φόρμα, θα εστιάσουμε στην αντικριστή διεργασία, δουλεύοντας σε ζευγάρια, χωρίς απαραίτητα το άλλο «μισό» να έχει τη μορφή ενός σώματος.

Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να ξεφύγουμε από τη μοναχική μας διαδρομή και να συναντηθούμε με τον άλλον, το άλλο ή και με τον ίδιο μας τον εαυτό, θέτοντας τον ως ουσιαστικό συνομιλητή και συνεργάτη.

Η ελεύθερη βούληση, η επεξεργασία δεδομένων, η συνεργασία, η επικοινωνία, η αποδοχή η δυναμική, η ενέργεια, ο χώρος, ο χρόνος η ενσυναίσθηση και η ομαδικότητα είναι τα βασικά υλικά πάνω στα οποία θα εστιάσουμε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς, σε σπουδαστές σχολών χορού και θεάτρου και σε όποιον-α-ο ενδιαφέρεται και ασχολείται με την κίνηση, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Αντικριστά όλοι μαζί.

✔ Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν και μία φωτογραφία δικής τους επιλογής που να απεικονίζει είτε τον εαυτό τους, είτε την οικογένεια τους, η μέλη αυτής, είτε κάποιο κοντινό, φιλικό πρόσωπο. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και σε παρατηρητές.

Ημέρες και ώρες: 27, 28 Μαϊου 2023 (Σάββατο, Κυριακή) | 14.00-17.00
Χώρος: ΧΟPOLOGIE κέντρο χορού
Πειραιώς 76, Μετρό Κεραμεικός
Κόστος σεμιναρίου: 60 ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Τηλ. επικοινωνίας και κρατήσεων: 6937049932

Η εξόφληση γίνεται με την εγγραφή του συμμετέχοντα, πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Last modified on Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 20:47

Follow Us