Improv & Performance workshop με τη Μαρίνα Μαυρογένη

mavrogeni Improv Performance workshop

Οι πιο ωραίες παραστάσεις, οι πιο ωραίες/οι ερμηνευτριες/ές αγγίζουν το κοινό και επικοινωνούν ξεκάθαρα και με επιτυχία την ιστορία που διαπραγματεύονται. Αυτό προϋποθέτει μία αλήθεια και αφορά κάθε μορφή τέχνης ή όραμα σκηνοθέτη, μαέστρου, χορογράφου. Τελικά υπάρχει μόνο μία πρόθεση, να είμαστε συνδεδεμένοι/ες ως performers με το “μέσα” μας, να είμαστε “παρούσες/όν”, γνήσιες/οι και αυθεντικές/οί. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του σεμιναρίου, να εξερευνήσουμε τους τρόπους που μία/ένας ερμηνευτρια/ής μπορεί να σωματοποιήσει την πρόθεσή της/του, διευρύνοντας παράλληλα τις επιλογές της/του. Η αυθεντικότητα, η ενέργεια και η πληρότητα μέσα στην προσωπική σωματικότητα, αποκτούν ειδικό βάρος και δουλεύονται κινητικά.

Έτσι, πιο συγκεκριμένα, θα εξερευνήσουμε το σώμα μας σε επαφή με:
• το συναίσθημα που παράγει
• τη δραματουργική πρόθεση
• τους/τις παρτενέρ
• τη φαντασία μας
• τη σχέση μας με το κοινό

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτριες/ές, σπουδαστριες/ές παραστατικών τεχνών, αλλά και σε οσ@ αγαπούν τις παραστατικές τέχνες, και θέλουν να αποκτήσουν εργαλεία-τεχνικές που αφορούν τον αυτοσχεδιασμό & την performance.

Σάββατο 17/6 και Κυριακή 18/6/23
11:00 - 14:00

ώρες εκπαίδευσης: 6

δίδακτρα: 60 ευρώ
* μειωμένα δίδακτρα (φοιτητές/ριες, άνεργοι, ευπαθείς ομάδες): 50 ευρώ
**early bird: αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων μέχρι τις 12 Ιουνίου 2023: 50 ευρώ

» για την ολοκλήρωση της κράτησης θα ζητηθεί προκαταβολή 20 ευρώ

Στα δίδακτρα περιλαμβάνονται:
° 6 ώρες εκπαίδευσης
° φωτογραφικό υλικό

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Θέκλα Γαΐτη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6932002524

experimenta logo

Experimenta Area
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 138, 10435, Μεταξουργείο


Η Μαρίνα Μαυρογένη είναι χορογράφος και performer. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν».
Συνεχίζει τη μελέτη πάνω στην κίνηση, το χορό, τη χορογραφία, τον αυτοσχεδιασμό και την έκφραση δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες/δασκάλους όπως οι: Jylian Hamilton,Guy Gools, Mary O’Donell, JeremyNelson, Marie-gabrielle Rottie, PaulDouglas, Sumako Koseki, Norbert Servos, Kurt Koegel, Thomas Thayer,Wendy Peron, Lutz Foster, Claude Brumachon & Benjamin, James Lepore, Daniel Lommel, James D’Silva.
Παράλληλα διδάσκει, χορεύει, χορογραφεί και σκηνοθετεί.
Από το 1997 έως και σήμερα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια, χορογράφος και σκηνοθέτης της ομάδας Α ΚΙΝ. Έχει παρουσιάσει έργα της σε σειρά καλλιτεχνικών χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και διαφόρων θεάτρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλειές της, έχουν φιλοξενηθεί σε Ελληνικές και Βαλκανικές Πλατφόρμες Χορού, ενώ έχει αναλάβει αναθέσεις για τη δημιουργία ειδικών performances για συγκεκριμένους χώρους και εκδηλώσεις (Τελετή Έναρξης 26ου, 27ου και 28ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών, Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας).
Τον Απρίλιο του 2015 ίδρυσε το χώρο τέχνης και έρευνας “A KIN Art Space” στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τον θεατρικό κλόουν και το physical comedy. Είναι βασικό μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τα πρώτα clown variety show στην Ελλάδα με co directors: Gözde Atalay και Παναγιώτη Κόκκορη.

Την περίοδο αυτή θα βρείτε την Μαρίνα στο ThessFringe Festival στην Θεσσαλονίκη με το έργο “I am leaving…” by Zo
Μια θεατρική clown performance
26,27,28 Μαΐου, στο Kunia Cultural Hub.

Follow Us