«Η Δημοκρατία του Σώματος» // Βιωματικό workshop με τις Πέρσα Σταματοπούλου και Αριστέα Αρσενοπούλου

stamatopoulou viomatiko workshop

Συντονίζουν: Πέρσα Σταματοπούλου/Χορογράφος, Αριστέα Αρσενοπούλου/Ψυχοθεραπεύτρια-Δραματοθεραπεύτρια

Πρόκειται για ένα σεμινάριο το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός ερευνητικού, πολυσυλλεκτικού και συμπεριληπτικού πυρήνα, με σκοπό να παρατηρήσει, να αξιολογήσει και να αναδείξει την έννοια της Δημοκρατίας του Σώματος και τη διαχείριση του.

Εστιάζοντας σε εμπειρίες και βιωματικές προσεγγίσεις, θα επικοινωνήσουμε και θα αλληλεπιδράσουμε μέσω του σωματικού διαλόγου και δραματοθεραπευτικών προσεγγίσεων, θα συντονιστούμε ως κοινότητα συναρμολογώντας ένα σύνολο που εμπερικλείει και αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

Με αναφορές που προκύπτουν από τον τρόπο που φερόμαστε στο σώμα μας, τον τρόπο που επιτρέπουμε στους άλλους να του φερθούν, την εικόνα και την αίσθηση που έχουμε γι΄αυτό, τον σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη που του δείχνουμε, θα εστιάσουμε στη σχέση που προκύπτει με τον εαυτό, αλλά και με το κοινωνικό περιβάλλον το οποίο δημιουργεί και αναδεικνύει στερεότυπα και συμπεριφορές που εμποδίζουν την αυτοδιάθεση και την ελευθερία του «κάθε σώματος».

Ταυτόχρονα θα ερευνήσουμε το αποτύπωμα της παρελθοντικής εμπειρίας στο σώμα μας, τραύματα αποθηκευμένα που ενδεχομένως επηρεάζουν την κίνηση μας, τα όργανα μας, την αναπνοή μας, τον έλεγχο της φυσικής μας ύπαρξης και τελικά της ζωής μας.

Το κάθε σώμα εμπεριέχει κομμάτια της ταυτότητας μας, τη μνήμη μας, ατέλειες, τη δύναμη ή την αδυναμία μας σε σχέση με τους άλλους.

Μέσα σ ένα σύστημα που αποκλείει ή τιμωρεί τη διαφορετικότητα, απομονώνοντας μεγέθη, τύπους, αισθητικές αναφορές, σεξουαλικές προτιμήσεις, θα αναζητήσουμε τον επαναπροσδιορισμό και την αποδοχή του Σώματος μας αναπτύσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης, ενσυναίσθησης και στοχαστικότητας.

Χρησιμοποιώντας τις δύο ειδικότητες (Κινησιολογία και Δραματοθεραπεία) ως συμπληρωματικά και αλληλένδετα στοιχεία διαμορφώνεται ένα πολύπλευρο πεδίο θέασης και κατανόησης του συγκεκριμένου workshop.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, όλες και όλα, ανεξαρτήτου κινητικής εμπειρίας, φύλου, ηλικίας, πίστης και σωματότυπου (χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, χοροθεραπευτές) και σε όποιον αναζητά την έκφραση μέσα από την κίνηση, υποστηρίζοντας έμπρακτα πως η «Δημοκρατία του Σώματος» δεν είναι ανέφικτη.

1 και 2 Ιουνίου 2024
Σάββατο: 16.00-20.00 / Κυριακή: 15.00-20.00
Κόστος: 80 ευρώ
Chorologie (Πειραιώς 76, Μετρό Κεραμεικός)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης (προκαταβολή 40 ευρώ, εξόφληση την πρώτη μέρα του σεμιναρίου), η προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6937049932
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Φωτογραφία: Στέφανος Σάμιος

ΧΟρΟLOGIE

Πειραιώς 76, 4ος όροφος, 104 35, Kεραμικος Τ-F 210 52 31 060 www.choro-logie.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. att. Εύα Παγουλάτου

 

 

 

Last modified on Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 20:47

Follow Us